Tentoonstelling Reinwardt Academie in Zandvoorts Museum

Foto: Jaap Koper

Binnenkort kunnen bezoekers van het Zandvoorts museum onder meer een tentoonstelling zien van studenten aan de Reinwardt Academie. Vanaf 5 mei zal het publiek kunnen kennis maken met onder meer een nieuwe stijlkamer die is ingericht in de vorm van een klaslokaal.

Reinwardt Academie

Voor deze tentoonstelling zullen Nina Hama en Suzanne Fusano van de academie twee ruimtes gebruiken in het Zandvoorts Museum. De Amsterdamse kunstacademie houdt zich vooral bezig op het gebied van cultureel erfgoed. De Reinwardt Academie maakt onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten.

Klalokaal

Zo gaat studente Hama van de Reinwardt Academie zich bezighouden met de stijlkamer in de vorm van een klaslokaal. Zo is het mogelijk voor bezoekers om in een echte lessenaar te zitten. Ook kunnen de bezoekers hun eigen ervaringen op een schoolbord schrijven. Volgens de makers en bedenkers van de tentoonstelling kan het zelfs zo zijn dat mensen hun eigen klassenfoto uit het verleden kunnen tegenkomen.

Inloop kast

Fusano houdt zich bezig met de herinrichting van een ‘Inloop kast’. De studente tovert de zolderruimte van het museum om tot een 3D schilderij van het strand. In samenwerking met studenten aan de kunstacademie willen vrijwilligers en medewerkers van het Zandvoorts er een kunstwerk van maken.

Geschiedenis

In deze open ruimte kunnen bezoekers zich verdiepen in de geschiedenis van de oud Zandvoortse vissers en vislopers met uitzicht op het stand. Eind 2015 heeft de Zandvoortse Babbelwagen nog een avond georganiseerd over de vislopers.

Reacties