Amie Ouderenzorg houdt open dag in Zandvoort en Bentveld

Foto: Jaap Koper

Amie Ouderenzorg heeft zaterdag 18 maart een open dag gehouden in de verpleeghuizen van Zandvoort en Bentveld. De bezoekers hebben een kijkje kunnen nemen in Huis in de Duinen en Bodaan.

Kennismaken

De open dag is volgens woordvoerder Suzanne de Laat van Amie Ouderenzorg vooral bedoeld om mensen kennis te laten maken, hoe mensen in een verpleeghuis wonen. Net als Huis in de Duinen is ook Bodaan een verpleeghuis. De bewoners die in de verpleeghuizen verblijven hebben vooral een indicatie om in aanmerking te mogen komen voor een ruimte in de beide huizen.

Activiteiten

Op de dag heeft Amie enkele activiteiten georganiseerd. Zo krijgen de bezoekers een rondleiding en is er de mogelijkheid om een rollator op te pimpen. Al deze activiteiten zijn nodig om mensen die langs komen een beeld te geven hoe het in instelling aan toe gaat.

Eerste plaats

De bewoners staan centraal en komen bij de medewerkers van Amie op de eerste plaats te staan. ,,We denken vanuit de cliënt”, legt De Laat uit. Volgens haar vereist het voor de medewerkers de nodige denkwerk om juist vanuit dat perspectief te werken.

Enthousiast

Hoewel het aantal bezoekers vanwege het weer op de dag achterblijft, zijn de mensen die komen enthousiast over de manier van werken in beide huizen en de sfeer die er hangt in de kamers van de huizen. Dat blijkt uit de reacties van mensen die de rondleiding hebben gemaakt.

Oudste

Huis in de Duinen is daarbij een opvallend gebouw. ,,Het is het oudste gebouw van Woonzorg Nederland”, zegt De Laat. In Huis in de Duinen wonen veelal oudere Zandvoorters en volgens De Laat is het eigenlijk een dorp binnen een dorp. ,,Het is veel ons kent ons”, zegt ze.

Reacties