Zandvoort Souvenirs is een ode aan het Zandvoorts amusement

Foto: Jaap Koper

Zandvoort Souvenirs is een ode aan het Zandvoorts amusement uit de periode 1880-1935. De plaats van handeling is in Theater De Krocht. Op zaterdagavond 30 september om 20.00 en zondagmiddag 1 oktober 15.00 zal deze speciale theatervoorstelling voor en door Zandvoorters te beleven zijn.

Werkgroep

Een werkgroep, bestaande uit Lien van Driel, Dick Hoezee en Peter den Boer, heeft het initiatief genomen om een avond door- en voor Zandvoorters te organiseren, waarbij Zandvoorts amusement van weleer voor het voetlicht wordt gebracht.

Grofweg

Tussen grofweg 1880 tot medio de jaren ’30 kende de gemeente Zandvoort een zeer rijk en levendig uitgaansleven, met veel goed aangeschreven dans- en uitgaansgelegenheden en theaters, waarbij heel veel aandacht was voor de kwaliteit van het gebodene.

Hoogstaand

Filmvoorstellingen, revues, uitvoeringen van toneel, muziek, zang, dans etc. waren hoogstaand en werden druk bezocht. Bekende (inter-) nationale grootheden bleken grote publiekstrekkers en maakten furore in een van de vele Zandvoortse theaters of uitgaansgelegenheden.

Verhaal

Dorpsgenoot Folkert Bloeme is voor deze gelegenheid in de geschiedenis gedoken en heeft een boeiend verhaal geschreven over de opkomst en teloorgang van deze interessante periode in de Zandvoortse geschiedenis. Deze Zandvoortse amusementshistorie blijkt een mooi uitgangspunt voor de theatervoorstelling Zandvoort Souvenirs.

Medewerking

Inmiddels hebben meer dan 35 Zandvoorters hun medewerking gegeven aan het programma, wat is samengesteld uit het bovenstaande verhaal en wat als vertrekpunt is genomen voor de voorstelling. Er is een voorstelling gerealiseerd waarbij op het podium in een ouderwetse revuevorm het amusement uit de periode 1900 – 1960 weer tot leven wordt gebracht. Op het programma staan uitsluitend stukken die betrekking hebben op Zandvoort of de zee, oorspronkelijk zijn uitgevoerd door personen die in Zandvoort woonden of die bij de première destijds als eerste in Zandvoort zijn vertolkt .                                                                   .

Herkenning

De bezoekers die het evenement gaan meemaken, krijgen volgens de organisatoren een feest van herkenning. Het is een voorstelling over het amusement van weleer. Ook meezingers, licht klassieke stukken en variéténummers zullen elkaar afwisselen in Theater De Krocht.

Combo

Dit alles wordt begeleid door een professioneel combo. Daarnaast zullen er verschillende deelnemers zijn die meewerken aan Zandvoort Souvenirs. Zo zijn er ‘De Armilozangers’ die uit leden van verschillende Zandvoortse koren betsaan, Louis Schuurman is met zijn viool ook te horen en zal het operette duo Wim & Ineke de Vries te zien en te horen zijn. Daarnaast is er een solozang door onder meer Klaas Koper, Hilly Jansen en Eric Lefferts.

Demonstratie en variété

De dansers van dansschool Rob Dolderman verzorgen een demonstratie. Henk Jansen en Dick Hoezee zullen de variété voor hun rekening nemen. Gré v.d.Berg op de accordeon komt in de voorstelling ook aan bod net als het orkest Peter den Boer. Om Zandvoort Souvenirs goed tot hun recht te laten komen zijn diverse mensen achter de schermen voor geluid, techniek en decor actief.

 

Kaarten

Kaarten voor de theatervoorstelling kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Lunchbreek in de Haltestraat. Telefonisch bestellen kan ook bij Lien van Driel op 06-100900800 of Loes Hoezee op 06-53310684

Cookieinstellingen