ONAIR-Dance start nieuw seizoen in Pluspunt Zandvoort

Foto: Jaap Koper

ONAIR-Dance start het nieuwe seizoen vanuit Pluspunt Zandvoort. Verschillende Zandvoortse media hebben dit al gemeld, maar Roy van Buuringen van ONAIR-Dance vindt ook belangrijk dat kinderen uit gezinnen met een smalle beurs ook toegang moeten hebben om daar aan mee te kunnen doen.

Jeugdcultuurfonds

ONAIR-Dance gaat daarom ook samenwerken met het Jeugdcultuurfonds. Van Buuringen heeft zich afgevraagd wat voor extra’s hij kan brengen bij de danslessen. ,,Doordat ik sociaal bewogen ben, is dit de manier om het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht te brengen”, vertelt hij.

Minder

Volgens Van Buuringen kun je kinderen die het minder hebben ook benaderen om mee te doen voor de danslessen. Ouders van deze groep kinderen kunnen dit via het Sociaal Wijkteam Haarlem en Zandvoort aanvragen. Het Jeugdcultuurfonds Zandvoort draagt de zorg voor de contributie of het lesgeld van de culturele activiteit. ,,Op onze website kunnen mensen daarover meer vinden”, laat Van Buuringen weten.

Locatie

De locatie voor de danslessen is ook nieuw. Daarvoor heeft ONAIR-Dance de danslessen verzorgd in De Krocht. Volgens Van Buuringen is de zaal in De Krocht erg mooi, maar heeft dat minder een rol gespeeld bij de keuze voor Pluspunt.  ,,We kregen hier de mogelijkheid om terecht te kunnen met de danslessen.  Aan de Grote Krocht is het beperkt tot vier uur”, zegt van Buuringen.

Nieuwe dansvormen

Bij Pluspunt heeft ONAIR-Dance de mogelijkheid om ook met nieuwe dansvormen te komen zoals streetdance en zijn er extra mogelijkheden voor onder andere een DJ-cursus.  Verder bereid ONAIR-Dance kinderyoga voor. Daarnaast komt ook Anita Daane als docent bij ONAIR-Dance.

55+ danslessen

Net als andere jaren start op donderdag 7 september de 55+ danslessen. Ook dit jaar verzorgt Conny Lodewijk voor ouderen op hedendaagse muziek deze lessen. Volgens Lodewijk is het een opbouw van elementaire  oefeningen zoals lichaamshouding . Hier valt vooral te denken aan de buik/rug conditie, grondoefeningen en meer. Alles met als doel om het lichaam prettiger en soepeler aan te gaan voelen. Vanuit dat vertrekpunt is er  een combidans  die iedereen kan volgen waarbij niks moet en alles mag.

Cookieinstellingen