Grote Clubactie ook in Zandvoort

Foto: Foto: Geert van Erven

De Grote Clubactie vindt ook dit jaar weer plaats in Zandvoort. O.S.S. Zandvoort en de Zandvoortse Hockeyclub zijn de deelnemende clubs.

Deuren

Op zaterdag 16 september start de actie waarbij leden van verenigingen uit Zandvoort langs de deuren gaan om loten te verkopen. De clubs doen mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Clubs gebruiken de opbrengsten vooral voor materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

45 jaar

De Grote Clubactie bestaat dit jaar 45 jaar, een gedenkwaardig jubileum. Vanaf het begin draagt de actie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Jaarlijks nemen bijna 6.000 verenigingen deel aan de Grote Clubactie, zo’n 225.000 leden gaan de straat op om loten te verkopen voor hun club. Inwoners van Zandvoort kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen. Net als voorgaande jaren bedraagt de hoofdprijs 100.000 euro en zijn er vele andere prijzen te winnen, waaronder een auto.

Initiatieven

Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Pierre Claessens bedacht 45 jaar geleden de Grote Clubactie. Ter ere van dit mooie jubileum is het Pierre magazine uitgebracht. In dit jubileummagazine gaat de directeur van de Grote Clubactie, Frank Molkenboer, in gesprek met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Edith Schippers, over het belang van het verenigingsleven en de Grote Clubactie.

Inzet

In het magazine legt Frank Molkenboer uit dat de  vele vrijwilligers en leden zich inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. ,,De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. Vaak zijn de leden nog jong. Zij hebben een intrinsieke motivatie nodig om op pad te gaan voor hun club. Koppel er een beloning aan en kinderen worden enthousiast. Wij zeggen niet voor niets: “Jong geleerd is oud ook nog doen”. Jonge leden van nu krijgen later misschien een functie in een commissie of bestuur van een club”, vertelt Molkenboer in Pierre Magazine.

Cement van de samenleving

Verantwoordelijk demissionair Minister Edith Schippers beaamt dit, omdat zij vindt dat de verenigingen horen bij Nederland en het cement van de samenleving zijn. ,,Jong en oud ontmoeten elkaar en komen hierdoor met elkaar in contact. De sociale cohesie versterkt enorm door een actieve inzet van leden. Nederlandse verenigingen zijn daar kenmerkend en uniek in”, zegt Schippers.

Op pad met Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen

Dit jubileumjaar is het hilarisch duo Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen op pad gegaan. Dit keer onder de naam ‘’het Grote Clubactie Actieteam”, wat kriskras door Nederland gaat om verenigingen en clubs een helpende hand te bieden.

Grote Clubactie 2017 Campagne
Kinderen campagne poster
Foto: Geert van Erven

Via aansprekende vlogs kan iedereen profiteren van hun tips en adviezen. ,,De ene keer instrueren we jeugdleden die langs de deuren gaan om loten te verkopen, de andere keer maken we kennis met sport, dan weer ligt het accent op de Superloten. Ondertussen leren we de verenigingen kennen, ontdekken we wie de spil is en de kar trekt. Het is echt een feest om de vlogs te maken. We komen zoveel mooie verhalen tegen, met weinig moeite zou je er een televisieprogramma van kunnen maken”, zegt Van Gelder.

Bron: Grote Clubactie

Cookieinstellingen