‘Made in Holland’ is thema voor Korendag in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

‘Made in Holland’ is thema voor Korendag in Zandvoort wat op zaterdag 7 oktober voor de 11e keer gaat plaatsvinden in de Protestantse Kerk. Naast de Zandvoortse Beach Pop Singers zullen 22 koren uit het land vanaf 10.30 in de kerk hun eigen geluid laten horen.

Thema

De organisatoren hebben aan elke koor gevraagd om in ieder geval één nummer te zingen wat binnen het thema valt. Het stuk moet geschreven, geproduceerd, gezongen of gespeeld zijn door iets of iemand uit Holland. Volgens de organisatoren is er op internet veel te vinden over muziekstukken van Hollandse makelij.

Hollands

Ook rondom de dag zelf is dagen de organisatoren de deelnemers uit om iets met ‘Made in Holland’ te doen. Zo valt te denken aan het rood, wit, blauw en oranje en de typische Hollandse producten zoals kaas. Verder denken de organisatoren aan koeien, tulpen, drop, stroopwafels, bitterballen, molens, haring, bollenvelden, Elfstedentocht, Delfts blauw, poffertjes, water en niet te vergeten, Sinterklaas, zegels sparen, kroket uit de muur eten, vierdaagse, oliebollen, Koningsdag, beschuit met muisjes, nieuwjaarsduik, kievit eieren zoeken, zuinig zijn, bloemen corso, liefde voor onze oude cultuur, trots zijn, mening geven, 3 zoenen en nog heel veel leuke dingen om op te noemen.

Metamorfose

De Protestantse kerk en de kerktuin, krijgen een metamorfose. Evenals de ruimte waar de koren inzingen. Voor het publiek wat de Korendag bezoekt, is het moeite waard om daar ook even een kijkje te gaan nemen. Net als de deelnemende koren die ook nu weer uit verschillende delen van het land komen, zoals; Emst, Haarlem, Beusichem, Maurik, Bunnik en nog veel meer. Ook is er een ‘Koek en Zopie”, waar bezoekers koffie, thee, lekkere chocolademelk met slagroom, een stroopwafel of een lekker broodje hagelslag, kunt halen. Verder is er, in de kerktuin, een hele kleine vrijmarkt.

Traditiegetrouw

Traditiegetrouw sluiten The Beach Pop Singers weer af en doen dat deze keer samen met het Popkoor Voice Collectieve uit Heemstede. Deze afsluiting is om ongeveer 22.00 uur. Een bezoek aan de Zandvoortse Korendag is gratis. Op de website Zingen aan Zee of op de Facebookpagina Korendag Zandvoort kunnen zowel bezoekers als deelnemers terecht voor meer informatie.

Cookieinstellingen