Ook belangstelling voor Burendag in Blauwe Tram

Foto: Jolanda Meier

De Blauwe Tram heeft ook belangstellenden getrokken bij de Burendag 2017. Het wijksteunpunt van Stichting Pluspunt Zandvoort in het centrum heeft op zondag de deuren open gezet voor de viering van deze dag. Vrijdag en zaterdag zijn Amie Ouderenzorg en het Sociaal Wijkteam in Pluspunt al voorgegaan.

Uitnodiging

Zo hebben alle buren van het wijksteunpunt een uitnodiging gekregen om tijdens Burendag een kijkje te komen nemen in de Blauwe Tram. Hans Ruurda van Pluspunt vertelt dat het wijksteunpunt ook een aantal activiteiten probeert op te zetten. Volgens Ruurda is de doelgroep in het centrum anders dan in Zandvoort-Noord.

Behoefte

,,Veel mensen van het Louis Davids Carré hebben behoefte om wat met elkaar te doen”, zegt Ruurda. ,,Ook in het centrum is er een plek nodig waar mensen bijvoorbeeld koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken”, vertelt hij verder. De Burendag in de Blauwe Tram is samengevallen met één van de eerste activiteiten in het wijkcentrum.

OOK Samen

Die eerste activiteit wat het wijkcentrum heeft georganiseerd is OOK Samen. Dat bestaat uit rummikub, kaarten en gewoon creatief bezig zijn. De bedoeling is dat dit elke vierde woensdagmiddag van de maand opnieuw gaat plaatsvinden. Op die woensdagmiddagen kunnen buurtbewoners terecht van 13.30 tot 16.00 in de Blauwe Tram.

Initiatieven

De mensen van het wijksteunpunt willen ook proberen dat mensen zelf met initiatieven komen. ,,Het is ook de bedoeling dat mensen zelf met ideeën komen om een aantal dingen te organiseren”, zegt Jolanda Meier van Pluspunt. Daarbij gaat het om wat mensen zelf graag willen doen.

Wensboom

Ook de wensboom heeft een prominente plaats gehad tijdens Burendag in het centrum van Zandvoort. Buurtbewoners hebben twaalf wensen in de boom gehangen waaronder een wens voor een Quiltclub, samen eten en een cursus rijvaardigheid.

De Verbeelding

De Verbeelding is als buur ook van de partij geweest. Zij hebben buiten gestaan met een kraam waar op een flink aantal zelfgemaakte artikelen zijn te vinden. Als aanvulling op de eerdere wensen is ook de wens geuit voor een verkoop-vitrine in De Blauwe Tram. Of alle wensen in vervulling kunnen laten gaan, hangt af of het allemaal praktisch uitvoerbaar is.

Cookieinstellingen