Dierentehuis Kennemerland houdt open dag

Foto: Jaap Koper

Het Dierentehuis Kennemerland aan de Keesomstraat heeft zijn jaarlijkse open dag weer gehouden. Tijdens de dag hebben bezoekers een kijkje kunnen nemen in het asiel en hoe het achter de schermen werkt.

Burgemeester

Ook burgemeester Niek Meijer is op de open dag even langs geweest. De burgemeester heeft volgens de vrijwilligers weer de nodige belangstelling gehad over de dieren die in het tehuis verblijven en die op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Ook de wethouder van dierenwelzijn uit de gemeente Haarlem is langs gekomen, omdat het Dierentehuis Kennemerland een regionale rol heeft in de omgeving van Zandvoort.

Voorbereiding

Vrijwilligster Jacquelien Veldhoven vertelt dat de open dag ruim van te voren wordt voorbereid. ,,We beginnen in juni al”, zegt ze. ,,We proberen dan bij de middenstand al wat prijzen los te krijgen voor de loterij die op de open dag wordt gehouden”, vertelt Jacquelien.

Prijzen

Volgens Jacquelien zijn de vrijwilligers van het Dierentehuis Kennemerland ook blij met de prijzen die ze kunnen uitreiken aan de winnaars. Een van de prijzen die bezoekers hebben kunnen winnen, is het gewicht van de pompoen te raden. Het najaar is begonnen, dus hebben vrijwilligers dit ook zo aangekleed.

Dieren staan centraal bij de open dag van het Dierentehuis Kennemerland

Tent

Daarnaast hebben de vrijwilligers de beschikking over een tent bij de hoofdingang van het tehuis. Het bedrijf Zandvoort Tentverhuur heeft dit voor het Dierentehuis Kennemerland beschikbaar gesteld. In de tent hebben de bezoekers de nodige koffie en koek kunnen krijgen.

Dierenverzorging

Op de open dag gaat het werk gewoon door. ,,We moeten aan het begin van de dag gewoon de dieren verzorgen”, vertelt Jacquelien. Dat houdt voor de vrijwilligers in dat de verblijven er goed moeten uit zien voordat de eerste bezoekers langskomen.

Vragen

Ook kunnen bezoekers vragen of ze een dier uit het asiel mee kunnen nemen. Dat is volgens Jacquelien ook gelukt. ,,Er zijn twee reserveringen gekomen voor twee katten”, vertelt ze tevreden.

Nieuwsgierig

,,Ook zijn mensen nieuwsgierig hoe het er bij ons aan toe gaat”, vertelt Jacquelien. Volgens haar hebben sommige mensen nog wel eens een vervelend beeld van dierentehuizen. De meeste bezoekers zijn positief verrast hoe het er bij het tehuis er aan toe gaat. De open dag is bedoeld omdat beeld juist weg te nemen en daar is het Dierentehuis Kennemerland in geslaagd.

Cookieinstellingen