Druilerige Korendag Zandvoort opgefleurd met Hup Holland Hup

Foto: Jaap Koper

Hoewel de Korendag Zandvoort van afgelopen zaterdag nogal druilerig is verlopen, heeft het thema Hup Holland Hup veel vergoed. Naast The Beach Pop Singers uit Zandvoort hebben verschillende koren uit het land meegedaan aan deze dag.

Windstreken

De koren die hebben meegedaan, komen uit alle windstreken. Naast de Kennemerduin-Singers uit Haarlem die na de opening het eerste optreden hebben verzorgd, zijn er nog tal van koren uit andere delen van het land gekomen om te laten horen wat zij in huis hebben gehad.

Wind en regen

Rondom de Protestantse Kerk hebben verschillende leden van The Beach Pop Singers hun best gedaan om het Hollandse sfeertje op te roepen, maar de wind en regen zijn toch de grote spelbreker geweest. Sommige leden van het koor hebben nog even teruggedacht aan enkele edities met een mooi najaarszonnetje boven de kerk.

Herinnering

Zo vertelt koorlid Toet Kraaijestein een herinnering van enkele jaren terug.Tijdens één van de vele thema’s, is toen het bed van John Lennon en Yoko Ono aan bod geweest tijdens een eerdere uitgave. ,,Het was toen koud en we kropen toen in een slaapzak”, vertelt ze. Uiteindelijk valt zij als het andere koorlid in slaap en hebben een deel gemist.

Opening

Zoals altijd heeft de opening weer een verwijzing gemaakt naar het thema. Ook nu weer zijn het Ed van Wonderen en Arno Westenburger die de boel aanjagen. Dit keer uitgedost als het duo Bassie & Adriaan en op zoek naar een camping. Die camping is voortdurend het decor geweest van Hup Holland Hup.

Afsluiting

Ook nu weer hebben The Baech Pop Singers de Korendag Zandvoort afgesloten met een optreden. Buiten is het druilerig en winderig geweest, binnen hebben een flink aantal mensen plezier beleefd aan deze dag waarbij de weersomstandigheden van ondergeschikt belang zijn geweest.

Cookieinstellingen