Ernstig zieke kinderen scheuren op circuit Zandvoort

Foto: NH Nieuws

Tientallen ernstig zieke kinderen hadden vandaag , zondag 19 november, de dag van hun leven op het circuit van Zandvoort. Zij, en de rest van hun gezin, stapten in de ene raceauto na de andere tijdens de Droomautodag.

(Bron: NH Nieuws)

Tijmen Schroor uit Amstelveen kwam zelfs al voor het tweede jaar achtereen. Ondanks een hersenbeschadiging weet hij zeker wat hij later wil worden: “De nieuwe Max Verstappen.”
Tijmen reed vandaag in onder meer een Porsche, een Lamborghini, een BMW en een Lotus. Zijn dag kon makkelijk in één woord worden samengevat: “Geweldig.”

Driving Fun Charity
Driving Fun Charity organiseert de dag. Eigenaren van snelle auto’s zetten zich in om de kinderen kosteloos een mooie dag te bezorgen. Met de dag willen de organisatoren een glimlach bezorgen op de gezichten van de gezinnen. En ze even hun handicap of ziekte laten vergeten. Zoals bij Tijmen, die volgend jaar een zware operatie wacht.

Heel speciaal
“Deze dag is echt heel speciaal voor Tijmen”, zegt zijn vader Robert Schroor. “Hij kijkt hier al een paar weken naar uit. Racen in Porsches, Lamborghini’s en Ferrari’s, dat is echt een droom voor hem.”

Waanders Racing uit Medemblik was ook op het circuit om de kinderen een mooie dag te bezorgen met verschillende raceauto’s. “De kinderen vinden het echt helemaal geweldig”, zegt coureur Vincent Waanders. “Ze komen met een brede glimlach weer uit de auto. Daar doen we het allemaal voor. Om ze echt de dag van hun leven te geven.”

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Cookieinstellingen