Project “Niemand verzandt in Zandvoort” gestart

Foto: Blauwe Tram

Deze week is het project ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ gestart. Doel van het project is om ervoor te zorgen dat mensen in verschillende buurt het gedrag herkennen van mensen met bijvoorbeeld verward gedrag en de mogelijkheid geeft om dit te melden bij een centraal punt.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Over ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ zijn komende tijd voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd, waarbij elke inwoner is uitgenodigd om mee te doen. Op deze manier wil de projectgroep bereiken dat Zandvoortse burgers met elkaar in contact komen om te kijken wat zij kunnen doen als iemand ziet dat het helemaal niet goed gaat met iemand in hun omgeving.

Deelnemers projectroep met van links naar rechts: (boven) Marcia Kroes (Herstelacademie), Eric Goedhart (de Key), Jaap van der Flier (Ribw), Rogier Leegwater (de Verbeelding), (onder) Nathalie Lindeboom (Pluspunt), Wendy Zijlstra (Sociaal Wijkteam), Eshter Madera (projectleider), Linda Heijboer (Ribw)

Handvatten

‘Niemand verzandt in Zandvoort’ is ook bedoeld om in gesprek te gaan met verschillende Zandvoortse inwoners om hen handvatten te geven. Handvatten die nodig zijn voor inwoners met wat zij kunnen doen als zij iemand in hun omgeving tegenkomen met verward gedrag. Zo streeft de projectgroep ernaar dat de buurtbewoners uiteindelijk zelf minder overlast ervaren.

Eerste bijeenkomst

De eerste bijeenkomst is woensdagochtend 14 maart in de Blauwe Tram aan het Louis Davidscarree. De herstelacademie organiseert deze bijeenkomst en heeft als thema: ‘onbegrepen gedrag begrijpelijk maken’.

Verward gedrag

In Zandvoort wonen mensen met verward gedrag, of buurtbewoners die de grip op hun leven te verliezen of dreigen te verliezen. Buurtbewoners die niet altijd zelf om hulp vragen en gedrag vertonen waarvan andere buurtbewoners niet weten hoe zij hiermee om moeten gaan.

Meer informatie

Wie meer wil weten over het project kan terecht bij de projectleider van de projectgroep, Esther Madera. Zij is te bereiken via het emailadres: [email protected]. Niemand verzand in Zandvoort is een samen werkingsproject  van stichting Pluspunt , de Verbeelding, de Key, de RIBW, de Herstelacademie, het Sociaal Wijkteam en OGGZ coördinator en wordt gefinancierd door ZonMW.

Bron: Pluspunt Zandvoort

'

Reacties

article
7486
Project “Niemand verzandt in Zandvoort” gestart
Deze week is het project ‘Niemand verzandt in Zandvoort’ gestart. Doel van het project is
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7486/project-niemand-verzandt-zandvoort-gestart/
2018-02-14T12:36:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/01/10140614/Blauwe-Tram-2017-e1515589690124.jpg
Cultuur & Welzijn