Themabijeenkomst ‘Tijd voor jezelf’ in Blauwe Tram

Foto: Blauwe Tram

Op maandag 5 maart vindt de themabijeenkomst ‘Tijd voor jezelf’ plaats in wijkcentrum De Blauwe Tram. Doel van de bijeenkomst is om informatie te geven over de mogelijkheden van vervangende zorg voor mantelzorgers. Pluspunt Zandvoort en welzijnsorganisatie Tandem organiseren deze themabijeenkomst.

Energie in zorg

Volgens de twee welzijnsorganisaties steken een grote groep mantelzorgers in Zandvoort steekt veel tijd en energie in de zorg voor een dierbare of goede bekende. Vaak begint dat klein. Wanneer de de tijd steeds meer verstrijkt, neemt de zorg vaak ongemerkt toe.

Puzzel

Soms is het voor deze groep mensen een hele puzzel om de zorgtaken te combineren met andere taken, zoals een betaalde baan of een gezin. Zo stellen Pluspunt en Tandem dat voor het volhouden van de zorg het belangrijk is om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Dan kan vervangende zorg nodig zijn. Soms is het even zoeken naar de meest passende oplossing, omdat elke situatie immers anders is.

Ervaringen

Tijdens de bijeenkomst komen ook de ervaringen van mantelzorgers aan bod. De initiatiefnemers willen dat er ruimschoots tijd is om vragen te stellen aan ervaren beroepskrachten van Pluspunt en Tandem. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje.

Plaats en tijd

De themabijeenkomst ‘Tijd voor jezelf’ vindt plaats op 5 maart van 15.00 tot 17.00 uur in de grote zaal van De Blauwe Tram aan het Louis Davidscarré 1 in Zandvoort. De toegang is gratis, maar aanmelden via telefoonnumer 023- 5740330 of via het  mailadres [email protected] is wel gewenst.

Bron: Pluspunt Zandvoort

'

Reacties

article
7526
'Tijd voor jezelf' in Blauwe Tram
Op maandag 5 maart vindt de themabijeenkomst ‘Tijd voor jezelf’ plaats in wijkcentrum De Blauwe
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7526/themabijeenkomst-tijd-blauwe-tram/
2018-02-19T12:29:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/01/10140614/Blauwe-Tram-2017-e1515589690124.jpg
Pluspunt Zandvoort, Tandem, themabijeenkomst, tijd voor jezelf
Cultuur & Welzijn