Pluspunt Zandvoort deelnemer aan project tegen eenzaamheid ouderen

Foto: Pluspunt Zandvoort

Pluspunt Zandvoort is geselecteerd om deel te nemen aan een project tegen eenzaamheid van ouderen. Het project vormt een onderdeel van het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds die het project heeft opgezet. De welzijnsorganisatie krijgt geldelijke ondersteuning van het Oranje Fonds om tijdens de duur van het project werkzaamheden uit te voeren in de gemeente.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een groeiend sociaal probleem in Nederland. Het speelt ook bij ouderen. Het langer thuis blijven wonen en het ontbreken van een sociaal netwerk, spelen hierin een rol. Het Oranje Fonds wil een stap zetten in de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Samen Ouder is het programma waarin projecten worden ondersteund, die zich reeds bewezen hebben op dit vraagstuk. Gekozen initiatieven ontvangen gedurende drie jaar ondersteuning met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid.

Uitbreiding

Voor Zandvoort betekent dit een uitbreiding van het succesvolle project OOK-Samen. Hiervoor is ‘de Locomotief’ in ontwikkeling, een open inloop in de Blauwe Tram waar wijkbewoners met een kwetsbaarheid en hun mantelzorgers op een actieve manier anderen kunnen ontmoeten.

Verschillende activiteiten

Ook zijn er verschillende activiteiten voor alleenstaande mannen in ontwikkeling. Zo is het mogelijk om een kookcursus bij Pluspunt te volgen in de Flemingstraat. Onder het project valt ook ‘de Welzijnscoach’. Deze coach kan in gesprek gaan met inwoners die zich weleens alleen of eenzaam voelen, om gezamenlijk te zoeken naar een passende activiteit of bezigheid of nieuwe contacten.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit jaar bestaat het Oranje Fonds 15 jaar.

Meer informatie

Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden, kan dat doen bij projectleider Astrid Zoetmulder van Pluspunt Zandvoort. Zij is telefonisch te bereiken via 023-5719393.

Bron: Pluspunt Zandvoort

'

Reacties

article
7677
Pluspunt Zandvoort deelnemer tegen eenzaamheid ouderen
Pluspunt Zandvoort is geselecteerd om deel te nemen aan een project tegen eenzaamheid van ouderen.
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7677/pluspunt-zandvoort-deelnemer-aan-project-tegen-eenzaamheid-ouderen/
2018-03-12T14:33:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/12143324/Pluspunt-en-Oranjefonds-Sociale-Initiatieven-Pluspunt-Zandvoort.jpg
eenzaamheid, ouderen, Pluspunt Zandvoort
Cultuur & Welzijn