Dansstudio Pluspunt weer geopend

Foto: On air Dance

Bijna twee maanden gelden heeft Pluspunt Zandvoort te maken gehad met de gevolgen van een zware lekkage, waarbij de dansstudio last heeft gehad. Dit heeft er toe geleid dat de locatie waar OnAIR-Dance sinds september in lesgeeft de afgelopen twee maanden niet bruikbaar is geweest voor de dansschool.Geen waterballet

Afgelopen donderdag zijn de lessen weer van start gegaan, maar dit keer is het ‘geen waterballet’ zoals  Roy van Buuringen de situatie omschrijft. ,,Natuurlijk hebben wij de zaal met de kinderen weer feestelijk geopend en zijn wij blij met de (ver)nieuwe(de) zaal, maar ook blij dat al de activiteiten gewoon weer door kunnen gaan”, zegt Van Buuringen.

Alternatieven

Volgens Van Buuringen heeft Pluspunt ONAIR-Dance goed geholpen met een alternatieve zaal voor de lessen en de kinderdisco’s. ,,Komende weken kunnen wij ook onze nieuwe lessen starten die op onze website staan www.onair-dance.nl”, zegt Van Buuringen.

Activiteiten

Dat het gonst van de activiteiten in de de dansstudio van Pluspunt blijkt wel. Sinds de eerste week van maart organiseert ONAIR-Dance de Boy’s Dance les. Dat is is een mix tussen contemporary, floorwork dance en acrobatiek.

Lichaamsbewustzijn

De jongens werken tijdens deze lessen aan lichaamsbewustzijn en lichaamsbeheersing zowel op de grond als in de lucht. De lessen zijn vooral bedoeld om veel te bewegen en zichzelf te ontdekken door te bewegen, met bewegingen die niemand gewend is.

Dansvoorstellingen

Met de introductie van de stijlen contemporary en floorwork is een genre van dansvoorstellingen dat zich in het midden van de twintigste eeuw heeft ontwikkeld en inmiddels is uitgegroeid tot een van de dominante genres voor formeel getrainde dansers over de hele wereld. Het is een genre met een bijzonder sterke populariteit in de Verenigde Staten en Europa.

Stijlen

De oorspronkelijk stijlen komen voort van klassieke, moderne en jazzstijlen. Van daar uit is het genre sindsdien voortgekomen om elementen uit deze dansstijlen te vormen tot één alles omvattende stijl. Door de technische overeenkomsten, wordt de stijl vaak gezien als nauw verwant aan moderne dans, ballet en andere klassieke concertdansstijlen.

'

Reacties

article
7736
Dansstudio Pluspunt weer geopend
Bijna twee maanden gelden heeft Pluspunt Zandvoort te maken gehad met de gevolgen van een
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7736/dansstudio-pluspunt-weer-geopend/
2018-03-19T11:33:35+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/19113319/Dansstudio-On-air-Dance.jpg
dansstudio
Cultuur & Welzijn