Kinderkunstlijn staat in teken van de droom

Foto: Jaap Koper

De Kinderkunstlijn staat dit jaar in het teken van het thema ‘Schilder je droom’. De kinderen van de bovenbouw van alle scholen van Zandvoort zijn daar op dit moment mee bezig om ook voor de komende editie schilderijen en bankjes te maken met het team Kunst op school.

Dromen

De kinderen doen dit met het gegeven: ‘Ik word later…’. Dit kan van alles zijn. Van een bekende voetballer tot nagelstylliste of van ontwerper van You Tube filmpjes tot ontwerpen van robots. Het is binnenkort allemaal te zien, in de fantasierijke geest van de kinderen die er nu mee bezig zijn.

Stimuleren

Wethouder Gert Toonen die al verschillende edities van de Kinderkunstlijn heeft meegemaakt, zegt dat op deze manier je de kinderen in Zandvoort stimuleert om dromen om te zetten in daden. ,,Iedereen kan de kunstwerken bewonderen en zelfs gebruiken om op te zitten. Dat is wel een hele mooie manier om van het uitzicht op het strand te genieten”, zegt de wethouder. Met deze laatste uitspraak doelt de wethouder op de kunstbankjes die ook nu weer in het dorp verschijnen.

Kunstlessen

Om tot een goed eindresultaat te komen, geeft kunstenares Marianne Rebel de theorieles op school. Het echte schilderen vindt plaats in het atelier de Kunstboet van het Zandvoorts Museum. Daar zijn naast Marianne Rebel ook de andere leden van het team te vinden die uit Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman, Rob Bossink en Hilly Jansen bestaan.

Looproute

De schilderijtjes van de kinderen zijn vanaf 12 april tot 26 april in verschillende etalages van Ondernemend Zandvoort te zien. De looproute is te vinden op de website van de Kinderkunstlijn.

Selfie

Verder vraagt het team ‘Kunst op school’ aan de kinderen om op speurtocht te gaan door hun eigen dorp en een selfie te maken met hun eigen kunstwerk. Daarna is het de bedoeling dat de kinderen die dan weer plaatsen op de Facebookpagina Kinderkunstlijn Zandvoort.

'

Reacties

article
7774
Kinderkunstlijn staat in teken van de droom
De Kinderkunstlijn staat dit jaar in het teken van het thema ‘Schilder je droom’. De
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7774/kinderkunstlijn-staat-teken-droom/
2018-03-23T13:35:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/04/01222348/Kinderkunstlijn-Etalage-Jaap-Koper.jpg
Gert Toonen, Hilly Jansen, Kinderkunstlijn, Marianne Rebel
Cultuur & Welzijn