Idee voor kinderkunstbankjes van kinderkunstenaars op Boulevard Barnaart

Foto: Jaap Koper

Als het aan de kinderkunstenaars en aan de initiatiefnemers van de Kinderkunstlijn ligt, komen nieuwe kunstbankjes die kinderen maken te staan op het gedeelte van de Boulevard Barnaart tussen de Jacob van Heemskerckstraat en de rotonde van de Burgemeester van Alphenstraat. De gedachte achter het idee is om deze boulevard tijdelijk kleurrijker te maken door het plaatsen van een zevental kinderkunstbankjes op dit boulevard deel. Dit alles blijkt uit een nieuwsbrief van de Kinderkunstlijn.

Idee

Het idee om juist de kinderkunstbankjes te plaatsen op dat gedeelte van de boulevard heeft volgens de initiatiefnemers van de Kinderkunstlijn te maken dat dit gebied nog geen tijdelijke maatregelen kent als het gaat om de ontwikkeling van de openbare ruimte van deze boulevard. Volgens de initiatiefnemers wandelen de bezoekers hier langere stukken en zijn er mensen die dan even willen gaan zitten om van het uitzicht te genieten, juist omdat de bestaande banken zo zijn geplaatst, dat wandelaars over zee kunnen kijken. ,,Het is ook het boulevard deel dat meer op de zee gericht is, omdat de oriëntatie op het dorp en langs liggende bebouwing hier aanzienlijk minder is dan op Boulevard de Favauge”, zeggen de initiatiefnemers in de nieuwsbrief.

Kleurrijker

Het idee is om deze boulevard tijdelijk kleurrijker te maken door het plaatsen van een zevental kinderkunstbankjes op dit boulevard deel. De bankjes hebben op de achterzijde een inscriptie van het kinderkunstproject, de school en de namen. Daarmee zijn de bankjes een mooie reclame voor een actieve, betrokken en creatieve gemeente.

Doel

Het doel voor het plaatsen van deze bankjes is om de Boulevard Barnaart aangenamer te maken door het toevoegen van kleurrijke creatieve elementen. Daarnaast is het doel ook om het creatieve en sociale project van de gemeente Zandvoort voor haar schooljeugd uit te dragen en versterkt het eveneens het gevoel van trots bij zowel kinderen en ouders om een bankje voor één keer zichtbaar voor iedereen en letterlijk vooraan te plaatsen.

Eigen woonbuurten

De kinderkunstbankjes vinden tot nu toe hun plek in de eigen woonbuurten van de kinderkunstenaars. Dat is een bewuste keuze, omdat dit de plekken zijn waar de trotse kinderen en ouders de bankjes zelf gebruiken. Voordeel is dat is de betrokkenheid bij het project en het resultaat het grootst is in de eigen wijken. De plaatsing van de kinderkunstbankjes heeft mogelijk ook een verminderde kans op vandalisme. Volgens de initiatiefnemers van de Kinder Kunstlijn is het een een goed en bewezen plaatsings-concept.

Presentatie

De presentatie van de kinderkunstbankjes is op woensdagmiddag 18 april op de Boulevard Barnaart rond 12.00. Wethouder Gert Toonen zal de bankjes dan aan het publiek laten zien.

Reacties

article
7909
Idee voor kinderkunstbankjes van kinderkunstenaars op boulevard
Als het aan de kinderkunstenaars en aan de initiatiefnemers van de Kinderkunstlijn ligt, komen nieuwe
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7909/idee-voor-kinderkunstbankjes-van-kinderkunstenaars-op-boulevard-barnaart/
2018-04-08T20:36:46+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/04/08203547/20180406_142935.jpg
kinderkunstbankjes, Kinderkunstlijn
Cultuur & Welzijn