Activiteiten van Pluspunt Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De komende tijd zijn er verschillende activiteiten bij Pluspunt Zandvoort. Zo is er in de Blauwe Tram een sjoelclub, is er weer een mogelijkheid om kleine reparaties te laten doen aan onder meer kleine huishoudelijke apparaten onder het thema ‘Herstel het Samen’ en kunnen mannen terecht om te leren koken.

Samen Doen

Bij Samen Doen in wijksteunpunt De Blauwe Tram is na de vraag om een sjoelclub te beginnen, direct omgezet in daden. Vanaf woensdag 11 april is het mogelijk om te sjoelen naast de andere creatieve activiteiten in het wijksteunpunt.

Deelname

Deelname, inclusief koffie met iets erbij kost € 2,50 per persoon. Aanmelden is niet nodig, want iedereen kan gewoon langskomen en meedoen. In De Blauwe Tram zijn mensen van Pluspunt vanaf 13.30 aanwezig en de middag duurt tot 16.00 uur. Meer informatie is te krijgen via Jolanda Meier 023-5740330 of via de e-mail op [email protected]. Wijksteunpunt de Blauwe Tram is te vinden op de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort.

Kleine reparaties

Op dezelfde plaats maar dan op vrijdag 20 april tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen mensen terecht voor allerhande kleine reparaties. Hierbij kan iedereen denken aan een reparatie aan een elektrisch apparaat zoals een strijkbout of een koffiezetapparaat. Ook is het mogelijk om enkele naai klussen te laten doen, zoals het inkorten van een broek of rok of het aanzetten van een knoop.

Herstel het Samen

Deze “Herstel het Samen” middag organiseert Plupsunt een aantal keer per jaar, omdat weggooien zonde is en een kleine reparatie vaak volstaat. Vrijwilligers van de welzijnsorganisatie staan klaar om de meegebrachte apparaten of kleding weer als nieuw te maken. Het is geheel gratis en het enige wat de aanbieder doet is het betalen voor de noodzakelijke onderdelen. Meer informatie is te krijgen bij Sandra Kluyskens op telefoonnumer 023-5740330 of via de e-mail op [email protected]

Leren

Wie zich niet te oud voelt om wat te leren, organiseert Pluspunt een kookcursus voor mannen vanaf 60 jaar. Voor de leergierige heren is dit de kans om een smakelijke en gezonde maaltijd te leren bereiden voor de deelnemers zelf, maar ook voor familie of vrienden van de deelnemende mannen. Dat betekent gezamenlijk boodschappen doen, koken en de maaltijd nuttigen. Het is niet alleen nuttig en leerzaam, het is ook goed voor de sociale omgeving en deelnemers ontmoeten ook nieuwe mensen.

Professionele kok

Onder leiding van een professionele kok leren deelnemers in zes lessen om een aantal (eenvoudige) gerechten te bereiden. Vooraf gaat iedereen gezamenlijk inkopen doen in de naastgelegen supermarkt. Voor het koken zelf is de keuken van Pluspunt beschikbaar en het spreekt voor zich dat iedereen daarna gezamenlijk geniet van het diner wat met elkaar is bereid.

Kennis

Deze cursus biedt de deelnemers de kans om anderen te ontmoeten en meer kennis te krijgen over koken en bakken. Wie geïnteresseerd is kan zich snel inschrijven bij Plupsunt Zandvoort. De cursus vindt plaats op de dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur bij Pluspunt aan de Flemingstraat 55 in Zandvoort-Noord.

Kosten

De kosten bedragen € 60 en dit is inclusief de maaltijd, één drankje en een kopje koffie of thee na. Bij voldoende aanmeldingen gaat de kookcursus van start op 24 april. Voor aanmelding of meer informatie kunnen mensen terecht bij Astrid Zoetmulder via telefoonnummer 023-5719393 of via de e-mail op [email protected].

 

Reacties

article
7943
Activiteiten van Pluspunt Zandvoort
De komende tijd zijn er verschillende activiteiten bij Pluspunt Zandvoort. Zo is er in de
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/7943/activiteiten-pluspunt-zandvoort/
2018-04-06T11:45:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/11/17170606/Ook-Zandvoort-1-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
activiteiten, De Blauwe Tram, Pluspunt Zandvoort
Cultuur & Welzijn