Kinderkunstbankjes gepresenteerd op Boulevard Barnaart

Foto: Hilly Jansen

Dat in Zandvoort creativiteit begint bij de jeugd, bewijst het team van de Kinderkunstlijn afgelopen week met de presentatie van de kinderkunstbankjes op de Boulevard Barnaart. Op woensdag heeft wethouder Gert Toonen één van de bankjes onder grote publieke belangstelling onthuld.

Zonnige omstandigheden

Onder zonnige omstandigheden, zijn afgelopen woensdag de kinderkunstbankjes van verschillende kinderen uit het basisonderwijs in Zandvoort getoond aan het publiek. Het hele team van de Kinderkunstlijn is daarbij aanwezig. Zonder Aaltje Vink, Emmy Stobbelaar, Trees Huisman, Rob Bossink, Marianne Rebel en Hilly Jansen zou het creatieve bewustzijn van de Zandvoortse kinderen een stuk minder zijn.

Thema

Hilly Jansen van het team vertelt over het thema. Dit jaar is gekozen voor ‘schilder je droom’. Ook zijn de bankjes verder onder handen genomen door de zijkanten te witten. De kinderkunstbankjes zijn te vinden vanaf Fish and More tot voorbij de mobiele verkooppunt van de Zeemeermin. De bankjes zijn om en om neergezet voor de variatie.

Uitzicht

,,Toen wij begonnen met de onthulling van de bankjes zaten er net mensen om van het uitzicht te genieten. Bij het zien van zoveel kinderen, zag je die mensen al denken: ‘Daar gaat mijn rust'”, vertelt Hilly Jansen. Het smaakt volgens één van de initiatiefneemsters van de Kinderkunstlijn, naar meer om met de bankjes wat te gaan doen.

De Zandvoortse kinderen verzamelen zich om Marianne Rebel (midden op de foto)

Roep

,,Zo is er ook al de roep van de ondernemers op de Boulevard Barnaart om het ook verderop te gaan doen”, zegt Hilly. Wethouder Gert Toonen is onder de indruk van de bankjes. De wethouder noemt het ‘kleurrijk’. Toch is het met zeven scholen op dit moment het meest haalbare wat er uit is te halen.

Blij

De ondernemers op het gedeelte van de Boulevard Barnaart waar de bankjes wel staan, zijn blij met de komst van de zitplaatsen. Ondernemer John van Dam van Fish and More heeft voor de inwendige mens van de kinderen verzorgt. Bij de presentatie hebben ze een portie kibbeling voorzien van met een sausje gekregen en dat hebben de kinderen zich goed laten smaken.

Foto’s: Hilly Jansen

'

Reacties

article
8066
Kinderkunstbankjes gepresenteerd op Boulevard Barnaart
Dat in Zandvoort creativiteit begint bij de jeugd, bewijst het team van de Kinderkunstlijn afgelopen
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/8066/kinderkunstbankjes-gepresenteerd-op-boulevard-barnaart/
2018-04-21T13:47:13+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/04/21134340/Kinderkunstbankjes-onthulling-met-Gert-Toonen-Hilly-Jansen.jpg
Gert Toonen, Hilly Jansen, kinderkunstbankjes, Kinderkunstlijn, Marianne Rebel
Cultuur & Welzijn