Nieuwsoverzicht van Pluspunt Zandvoort en Blauwe Tram

Foto: Jaap Koper

Pluspunt Zandvoort en wijksteunpunt De Blauwe Tram hebben weer een nieuwsoverzicht met oproepen en informatie. Zo zoekt het wijksteunpunt talenten, is het bedrijf Bellicon van Remy Draaijer in beeld als het gaat om vitaal ouder worden, is er een gesprek mogelijk met een deskundige over dementie en levenseinde en zoekt de Telefooncirkel nieuwe deelnemers.

Wijksteunpunt zoekt talenten

Wijksteunpunt de Blauwe Tram zoekt talenten onder de Zandvoortse inwoners, graag iets willen delen met anderen. Het wijksteunpunt denkt dan vooral aan het geven van bijvoorbeeld een workshop of terugkerende activiteit, door en voor buurtbewoners.

Bevlogen tekenaar

Zo geeft het wijksteunpunt het voorbeeld van de bevlogen tekenaar Cornelis van Meurs. Van Meurs is de buurman van het wijksteunpunt en deelt graag zijn talent met anderen. Zo is het talent van de buurman tijdens één van de koffie ochtenden ter sprake gekomen. Van het één komt het ander en inmiddels geeft hij met heel veel plezier op de woensdagmiddag tekenles in de Blauwe Tram. Zo is Van Meurs blij, maar zijn volgens het wijksteunpunt ook de deelnemers blij.

Schilderclub

Op dezelfde wijze is er inmiddels ook een schilderclub in de Blauwe Tram gekomen. Ook daar is iemand bij betrokken die het talent met anderen wil delen. Wie een talent heeft en dat graag wil delen, kan terecht bij Nathalie Lindeboom via de mail op [email protected] of bellen op 06-55138396.

Vitaal ouder worden met Bellicon

Het Zandvoortse bedrijf van Remy Draaijer is inmiddels ontdekt voor een goede conditie, balans en coördinatie bij OOK Zandvoort. Voor mensen die minder mobiel worden, is het goed om te blijven bewegen. OOK Zandvoort wil bewegen op een originele manier en stimuleert dit met Bellicon lessen voor senioren.

Mini trampoline

Een Bellicon is een mini trampoline waarop steunen worden geplaatst, zodat ook mensen met bijvoorbeeld een rollator aan de lessen kunnen deelnemen. Bewegen op een trampoline is een uitstekende vorm van beweging. Behoorlijk wat mensen hebben de Bellicon ontdekt en het houd volgens velen ook oudere mensen op een gezonde en vrolijke manier actief. Het is volgens Bellicon kinderlijk eenvoudig omdat iedereen kan ‘bouncen’.

Lessen

De lessen met de Bellicon duren inclusief de koffie- en theepauze een uur en worden aangepast naar ieders eigen tempo en kunnen. Een ervaren MBVO docent geeft de lessen in een kleine groep zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.

Gratis open les

Op 1 mei is er een gratis open les. Mensen die dat willen kunnen zich opgeven kan bij de balie van Pluspunt aan de Flemingstraat 55 of bellen via 023-5740330. De overige 5 lessen zijn op dinsdag 8, 15, 22, 29 mei en 5 juni van 13.00-14.00 uur. De kosten bedragen 30 euro. Voor nieuwe deelnemers is er een 10 euro kennismakingskorting. Alle lessen zijn bij Pluspunt aan de Flemingstraat 55.

Dementie en levenseinde

Het vrijwillig gekozen levenseinde staat sterk in de belangstelling. Als er sprake is van dementie geeft dit extra complicaties. Kan iemand met dementie nog wel zo’n beslissing nemen? En als die wens bestaat, wat kan de omgeving doen? Aan welke voorwaarden moeten direct betrokkenen voldoen om het toch mogelijk te maken?

Deskundige

Daarover is het mogelijk om met een deskundige er over te praten in het Alzheimer Trefpunt Zandvoort. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Op woensdag 2 mei staat Pluspunt Zandvoort aan de Flemingstraat 55 daarvoor open. De aanvang is om 19.30 en de toegang gratis.

De Telefooncirkel zoekt nieuwe deelnemers

De Telefooncirkel zoekt nieuwe deelnemers. Volgens Pluspunt is het voor behoorlijk wat mensen het prettig om de dag te beginnen met een kort gesprekje. Het is tegelijk ook de mogelijkheid om te laten weten dat alles in orde is. Het is het werk van iemand die op vrijwillige basis actief is binnen de Telefooncirkel.

Nieuwe deelnemers

Inmiddels zoekt Pluspunt dringend naar nieuwe deelnemers, zodat de cirkel weer rond gemaakt kan worden. De telefooncirkel bestaat uit een vast groepje mensen die elkaar elke ochtend tussen 9.00 uur en 9.30 uur bellen in een vaste volgorde.

Cirkel rond

De cirkel is rond als de laatste is gebeld. Wanneer er problemen zijn of als iemand de telefoon niet opneemt, ondernemen deelnemers actie. Behalve de kosten voor het dagelijkse telefoontje, zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Wie meer  informatie of zich wil aanmelden kan contact opnemen met de sociaal werker ouderen van Pluspunt Zandvoort 023-5719393.

Bron: Pluspunt Zandvoort en Wijksteunpunt De Blauwe Tram

'

Reacties

article
8075
Nieuwsoverzicht van Pluspunt Zandvoort en Blauwe Tram
Pluspunt Zandvoort en wijksteunpunt De Blauwe Tram hebben weer een nieuwsoverzicht met oproepen en informatie.
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/8075/nieuwsoverzicht-pluspunt-zandvoort-en-blauwe-tram/
2018-04-23T12:15:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/11/17170606/Ook-Zandvoort-1-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Bellicon, De Blauwe Tram, nieuwsoverzicht, OOK Zandvoort, Pluspunt Zandvoort
Cultuur & Welzijn