Verschillende activiteiten en nieuws vanuit Pluspunt Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Deze week is er ook weer nieuws en activiteiten vanuit Pluspunt Zandvoort. Een aantal activiteiten vinden plaats in Pluspunt Zandvoort aan de Flemingstraat 55, maar ook in het wijksteunpunt De Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in het Zandvoortse centrum.

Opening balie in multifunctioneel gebouw De Blauwe Tram

Afgelopen woensdag heeft burgemeester Niek Meijer de balie van De Blauwe Tram officieel geopend. Alle aanwezigen hebben volgens Pluspunt Zandvoort na de officiële ingebruikname de nodige koffie gekregen met wat lekkernijen.

Burgemeester Niek Meijer (links op de foto) opent de balie in wijksteunpunt De Blauwe Tram

Informeren

Met de opening van de balie wil de welzijnsorganisatie vooral een publieke functie vervullen. Mensen die aan de balie komen krijgen dan informatie over alle vaste participanten en alle andere activiteiten in het gebouw. Bij het proefdraaien deze week heeft Pluspunt Zandvoort gemerkt dat er veel vragen leven over wat er zoal te doen is in het pand.

Vragen

,,We hebben vragen gekregen van “hoe laat gaat de Bibliotheek open” en “waar is het spreekuur van het Sociaal Wijkteam”, “waar is de poëzie middag” en “kan ik hier ook een ruimte huren?”’, laat Pluspunt in een kort persbericht weten. De baliemedewerkers gaan volgens Pluspunt hun uiterste best doen om de mensen hierbij zo goed mogelijk te woord te staan.

Vrijwilligers

Vrijwilligers van Pluspunt Zandvoort zullen de balie gaan bemensen. Daarnaast is het ook een werkervaringsplek voor Zandvoorters die begeleiding naar werk krijgen van bijvoorbeeld de Verbeelding. Voorlopig is de balie geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17.00 uur en is deze te bereiken op telefoonnummer 023-3040700. De bedoeling is dat de balie verder in de toekomst verder wordt bemenst van maandag tot en met vrijdag.

Online

Verder laat Pluspunt weten dat ook de website van Wijksteunpunt De Blauwe Tram inmiddels online is gekomen. Deze is te bezoeken op www.deblauwetram-zandvoort.nl

Bijzondere expositie en verkoop bij Pluspunt

Vanaf vrijdag 1 juni vindt er bij Pluspunt een bijzondere expositie plaats van schilderijen verkregen vanuit een legaat. Het betreft allerlei reproducties van oude meesters. Volgens Pluspunt Zandvoort heeft de kunstenaar met enorm veel precisie en oog voor detail heel veel mooi werk gecreëerd.

Tweetal zaken

Pluspunt hoopt met deze expositie een tweetal zaken te kunnen bewerkstelligen. Enerzijds om de kunstliefhebbers tegen een gereduceerd tarief een leuk schilderij te gunnen, anderzijds met de opbrengst een grote groep ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De tweetal zaken zijn de wensen geweest van de kunstenaar. De schilderijen zijn zoals genoemd, laag geprijsd en na betaling, direct mee te nemen.

Moeite

De Zandvoortse welzijnsorganisatie nodigt elke Zandvoorter uit om de moeite willen nemen om te komen kijken naar deze bijzondere collectie en wellicht met een aankoop het interieur op te willen frissen. Meer informatie kunt u krijgen via de balie van Pluspunt of via Yolande Gooszen: [email protected]

Zelfverdediging in Jeugdhonk Zandvoort

Op maandag 4 juni van 20.00-21.30 uur zal Jan Fransen een avond les gaan geven in zelfverdediging in het Jeugdhonk in Zandvoort. Fransen gaat dan in op wat jongeren eigenlijk moeten doen als iemand hen probeert vast te pakken, te slaan of te steken met een mes. Hij leert de jongeren op een verantwoorde manier zichzelf te verdedigen in noodsituaties. Jongeren uit Zandvoort tussen 12 en 18 jaar zijn welkom en deelname is gratis. Het Jeugdhonk is in de Blauwe Tram, Louis Davidscarré 1 boven de Bibliotheek.

Het Alzheimer Trefpunt

Ook in juni is er weer “Het Alzhemier Trefpunt”. Deelnemers bespreken elke 1e woensdag van de maand over een actueel thema. De thema avond op woensdag 6 juni is de laatste van het seizoen. Er is er gelegenheid om informatie te krijgen, vragen te stellen en ervaringen te delen. Het Trefpunt is een samenwerking van Alzheimer Zuid-Kennemerland, Steunpunt OOK Zandvoort, Kennemerhart, Home Instead Thuisservice, Tandem en Zorgbalans.

Bijzondere bijeenkomst

Traditiegetrouw maakt Pluspunt Zandvoort van de laatste bijeenkomst van het Alzheimer Trefpunt een bijzondere bijeenkomst. Dementie is vaak een zwaar en beladen onderwerp maar de welzijnsorganisatie stelt ook dat mensen die ermee te maken krijgen ook kunnen genieten van de mooie momenten. Tijdens die thema avond willen de organisatoren dat ook laten zien. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Informatie

Deelnemers kunnen terecht vanaf 19.15 uur. De koffie is gratis en de bijeenkomst sluit om 21.00 uur. Ook hier is de deelname is gratis. Het Alzheimer Trefpunt vindt plaats in wijksteunpunt de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in het centrum van Zandvoort.

Zandvoortse verhalenmiddag bij Samen DOEN in de Blauwe Tram

Op woensdag 13 juni om 14.00 uur kan iedereen weer aanschuiven bij de Zandvoortse Verhalenmiddag in de grote zaal van de Blauwe Tram. Deelnemers kunnen bij het nuttigen van een kopje koffie luisteren naar een verhaal van Jan Kol.

Schelpenkarren

Kol gaat vertellen over schelpenkarren en waarom deze schelpen nodig zijn geweest Ook gaat hij in hoe belangrijk deze zijn geweest het voor Zandvoort. Na afloop kunnen bezoekers aan de verhalenmiddag napraten en is er ruimte om zelf te vertellen.

Boeken

In de Bibliotheek zijn veel boeken over Zandvoort te vinden en Pluspunt Zandvoort of vrijwilligers van het wijksteunpunt De Blauwe Tram laten deze middag graag zien waar deze staan. De kosten voor deze Zandvoortse en nostalgische middag bedragen € 2,50 per persoon, inclusief koffie met een lekkernij. Pluspunt Zandvoort laat weten dat aanmelden wel fijn is. De aanmelding kan worden gedaan bij de balie van de Blauwe Tram of via de telefoon op 023-3040700. Binnenwandelen aan de Louis Davidscarré 1 in het Zandvoortse Centrum kan ook.

'

Reacties

article
8556
Nieuws en activiteiten vanuit Pluspunt
Deze week is er ook weer nieuws en activiteiten vanuit Pluspunt Zandvoort. Een aantal activiteiten
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/8556/verschillende-activiteiten-en-nieuws-vanuit-pluspunt-zandvoort/
2018-05-26T17:06:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/11/17170606/Ook-Zandvoort-1-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Alzheimercafé, De Blauwe Tram, jeugdhonk, Pluspunt Zandvoort, verhalenmiddag, zelfverdediging
Cultuur & Welzijn