Verzelfstandigd Zandvoorts Museum krijgt positieve audit

Foto: Zandvoort Museum

Het Zandvoorts Museum heeft van het bestuur van Museumregister Nederland een positieve audit (beoordeling en normering) gekregen. Deze week zal het Zandvoorts Museum ook meer aandacht naar buiten toe geven over het waarom van deze audit en de uitkomst ervan.

Verzelfstandigd

Aan het begin van dit jaar is het Zandvoorts Museum is verzelfstandigd. Dat heeft volgens het museum heel wat voeten in aarde gehad als het gaat om zaken als bedrijfsvoering, afspraken maken met de gemeente Zandvoort en andere partijen, maar ook met het stichting bestuur en het vrijwilligersteam.

Steekproef

Daarnaast is het museum uit een steekproef gekomen voor een audit vanuit het landelijk Museumregister. Volgens het Zandvoorts Museum is de deelname aan de audit verplicht, ondanks de hoeveelheid werk die al in de verzelfstandiging van het museum heeft gezeten.

Kleinigheid

Het museum laat weten dat een audit geen kleinigheid is. Het Museumregister heeft behoorlijk wat museumnormen waar ook het Zandvoorts Museum aan moet voldoen. De normen gaan vooral over collectiebeheer, publieksbegeleiding en bedrijfsvoering. Andere thema’s die in de normen aan de orde komen zijn beleidsstukken over educatie, presentatie, bedrijfsplan, ethische code en communicatie. Ook belangrijk zijn de ruimtelijke omstandigheden zoals een klimaat-, licht-, collectie- en conserveringsplan.

Geslaagd

Voor het team van het Zandvoorts Museum is het uitstekend nieuws als zij van het Museumregister te horen krijgen dat zij zijn geslaagd voor de audit. Het is volgens het museum in het centrum van de badplaats een bekroning op het werk waar een team vanuit het museum en het bestuur keihard voor gewerkt heeft.

Rapport

In het rapport wat het bestuur van Museumregister Nederland heeft opgesteld staan de bevindingen in van de betrokken auditor en de registratiecommissie. Het bestuur van het Museumregister bekrachtigt de conclusie van de registratiecommissie en geeft het Zandvoorts Museum een positieve voltooiing van de toetsing voor registratie van het museum.

Bron: Zandvoorts Museum

'

Reacties

article
8631
Positieve audit Zandvoorts Museum
Het Zandvoorts Museum heeft van het bestuur van Museumregister Nederland een positieve audit (beoordeling en normering)
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/8631/verzelfstandigd-zandvoorts-museum-krijgt-positieve-audit/
2018-06-02T16:45:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/12/18185830/museum-zandvoort.jpg
audit, Museumregister Nederland, Zandvoorts Museum
Cultuur & Welzijn