Leonardo da Vinci is hoofdthema bij EK Zandsculpturen 2018

Foto: Jaap Koper

Leonardo da Vinci is vanaf 9 juli het hoofdthema voor de zevende editie van het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort.De organisatoren van het kampioenschap maken  op 15 juli bekend wie de titel wint.

Nvember

De zandsculpturen zijn naar verwachting tot november van dit jaar in Zandvoort  te bewonderen. De deelnemers laten zich inspireren door de meesterwerken van deze geniale kunstenaar.

Unieke samenwerking

Leonardo Da Vinci” is het thema bij de EK Zandsculpturen 2018. Om tot het thema te komen, is een unieke samenwerking tussen Teylers Museum, de gemeente Zandvoort en het Zandvoorts Museum ontstaan. Het kampioenschap is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste evenementen van Zandvoort. Wat begon als een zandsculpturenfestival is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een samenwerkingsverband met (inter)nationale musea.

Mooie kans

Volgens Hilly Jansen van het Zandvoorts Museum is de samenwerking met Teylers Museum is een hele mooie kans. ,,Wij verwelkomen jaarlijks ruim 5 miljoen bezoekers in Zandvoort. Met veel plezier geven we hen, in ‘Beach for Amsterdam’, een voorproefje van de tentoonstelling in Teylers Museum “Leonardo Da Vinci”, zegt Jansen.

Expositiekanalen

Ook zal het Teylers Museum de 15 expositiepanelen op de Boulevard de Favauge inrichten zodat er een mooie verbinding ontstaat tussen de zandsculpturen en het beeldmateriaal dat vanaf oktober als origineel in Haarlem te zien zal zijn.

Imposante tentoonstellingen

Directeur Marjan Scharloo,van het Teylers Museum vindt het heel bijzonder dat naast de imposante tentoonstellingen die het Haarlemse museum dit najaar organiseert, ook grote zandsculpturen in het thema Leonardo Da Vinci in Zandvoort te zien zullen zijn. ,,Leonardo da Vinci is zonder twijfel de beroemdste kunstenaar ter wereld. Da Vinci (1452-1519) was uitzonderlijk getalenteerd. Hij was niet alleen schilder, tekenaar en beeldhouwer, maar ook filosoof, uitvinder, wetenschapper, componist en humanist”, zegt Scharloo.

15 juli

De jury met onder meer Michiel Plomp, hoofdconservator Kunstverzamelingen van Teylers Museum en verantwoordelijk voor Leonardo-tentoonstelling buigen zich over de resultaten. Zij maken op 15 juli de winnaar bekend. De tentoonstelling “Leonardo Da Vinci”, een unieke expositie met originele tekeningen van Da Vinci,” is van 5 oktober  t/m 6 januari 2019 te zien in Teylers Museum in Haarlem. De ticketverkoop – alleen online – start op 22 augustus”.

Sponsors

Ook dit jaar zijn er sponsors voor het EK Zandsculpturen. Voor dit jaar maken Holland Casino Zandvoort, Innovatiefonds Zandvoort en de Gemeente Zandvoort het evenement financieel mogelijk,

Bron: Zandvoorts Museum

'

Reacties

article
8750
Leonardo da Vinci hoofdthema zandsculpturen
Leonardo da Vinci is vanaf 9 juli het hoofdthema voor de zevende editie van het
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/8750/leonardo-da-vinci-is-hoofdthema-ek-zandsculpturen-2018/
2018-06-14T23:37:54+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/06/30170227/Winnende-zandsculptuur-2015-Maxim-Gazendam-Jaap-Koper.jpg
EK Zandsculpturen, Leonardo da Vinci
Cultuur & Welzijn