Zandvoortse ondernemers schenken permanente Zandsculpturen aan Zandvoort

Foto: Communicatie Gemeente Zandvoort

Een stichting van Zandvoortse ondernemers schenken twee permanente zandsculpturen aan de gemeente Zandvoort. Aanleiding is het EK Zandsculpturen van afgelopen week, waarbij de Catalaan en Spanjaard Sergi Ramirez als winnaar uit de bus is gekomen.

Losgebarsten

Of zoals de gemeente Zandvoort in het persbericht al omschrijft is het kampioenschap losgebarsten. Hoewel de zandsculpturen nog blijven staan, zijn de kunstenaars alweer naar hun volgende opdracht. De zeven zandsculpturen zullen zoals eerder al is vermeld tot november blijven staan.

Zandsculpturen in Zandvoort

Zandsculpturen in Zandvoort is inmiddels als een boterham met beleg erop. Een stichting van betrokken Zandvoortse ondernemers schenkt daarom twee beelden van zandsculpturen aan de gemeente Zandvoort. Volgens de gemeente is dat een mooie toevoeging aan de bestaande beeldenroute in de badplaats.

Permanente plek

Het eerste beeld dat een permanente plek krijgt in Zandvoort is het winnende zandsculptuur uit 2017 van Eppe de Haan, gemaakt door zandkunstenaar Fergus Mulvaney. Het winnende zandsculptuur van 2018 is het tweede beeld dat de stichting zal laten maken.

Fergus Mulvaney bij winnende zandsculptuur 2017

Innovatief en toekomstgericht idee

,,Een innovatief en toekomstgericht idee dat door betrokken ondernemers aan de gemeenschap wordt aangeboden, daar zijn wij uiteraard heel blij mee”, zegt wethouder Gerard Kuipers. Volgens de wethouder is dit ook weer een prachtig voorbeeld van de kracht van Zandvoort.

DNA

,,Op deze manier laten we met elkaar zien dat kunst en cultuur in ons Zandvoortse DNA zit en dat we dat ook graag jaarrond in onze mooie badplaats laten zien. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor de ruim 5 miljoen bezoekers in Zandvoort”, zegt de wethouder over het gebaar van de stichting van betrokken Zandvoortse ondernemers. De zandsculpturenbeelden krijgen na de zomer een mooie plek op Boulevard Barnaart.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
9156
Ondernemers schenken permanente Zandsculpturen
Een stichting van Zandvoortse ondernemers schenken twee permanente zandsculpturen aan de gemeente Zandvoort. Aanleiding is
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/9156/zandvoortse-ondernemers-schenken-permanente-zandsculpturen-aan-zandvoort/
2018-07-16T11:47:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/07/16120017/Winnende-zandsculptuur-van-Sergi-Ramirez-2018-Webpagina-Communicatie-Gemeente-Zandvoort.jpg
Gerard Kuipers, ondernemers, zandsculpturen
Cultuur & Welzijn