De Locomotief en schilderclubjes in Zandvoort

Foto: Blauwe Tram

Vanaf dinsdag 4 september is er vanaf 10:00 uur de start van ‘De Locomotief’ in wijksteunpunt De Blauwe Tram. Dit is speciaal voor senioren die graag samen met anderen iets willen ondernemen, maar waarbij dat soms wat moeilijker gaat omdat lichamelijke of geestelijke gezondheid hen hierin beperkt.

Plek

‘De Locomotief’ biedt ook plek voor naasten en mantelzorgers. Deze zijn nodig om samen met senior iets leuks buitenshuis te gaan ondernemen. Ook zijn deze mensen nodig als het gaat om de deelnemers aan ‘De Locomotief’ even een verzetje te bieden. Het programma is elke keer anders en deelnemers bedenken zelf ideeën voor een activiteit.

Kennismaken en inspiratie

Op 4 september kunnen zowel deelnemers en andere betrokkenen kennismaken en inspiratie op doen. Ook is er de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen of gewoon lekker koffie met iets lekkers erbij te drinken bij de leestafel te zitten. Er is ook een spelletjeshoek met onder andere sjoelen, rummikub en kaarten, een creatieve hoek en een vitaalhoek met een leuke rustige beweegactiviteit. Aansluitend is er de mogelijkheid om samen te lunchen.

Kosten

Voor de eerste keer meedoen is het gratis. Daarna zijn er kosten aan verbonden. Dan is het €3,- per keer inclusief koffie/thee, of €5,-per keer inclusief lunch. ‘De Locomotief’ vindt plaats in wijksteunpunt De Blauwe Tram aan de Louis Davids Carré 1 en is elke dinsdag vanaf 4 september. De inloop en activiteit is vanaf 10.00 tot 12.00 uur. De lunch is tussen 12.00 en 13.00 uur. Aanmelden, opgeven en informatie is te krijgen bij Shirley Parrée: via 06-44683110 of [email protected]

Schilderclubjes exposeren in Pluspunt

Vanaf maandag 20 augustus is er weer nieuwe kunst te bewonderen in de ontvangstruimte van Pluspunt aan de Flemingstraat 55 in Zandvoort Noord. De schilderclub van Pluspunt én de schilderclub van de Blauwe Tram exposeren gezamenlijk met schitterende bloemenschilderijen.

Enthousiasme

Pluspunt die de schilderclubjes huisvest, vertelt dat door de deelnemers van deze clubjes enthousiast wordt geschilderd in Pluspunt en de Blauwe Tram. Iedereen mag meedoen en de clubjes hebben een open inloop, dus voor wie een keertje niet kan komen is dat geen probleem.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gewoon eens langskomen om gezellig mee te doen. De eerste keer is gratis, maar daarna betalen deelnemers € 3,50 per persoon inclusief materiaal met koffie en wat lekkers erbij. Meer informatie is te vinden op de website van Pluspunt èn de website van de Blauwe Tram:

Zelf exposeren

Wie zelf een keer wil exposeren bij Pluspunt kan dat ook doen. De contactpersoon bij Pluspunt is Yolande Gooszen die te bereiken is via 023-5740330.of via de mail op [email protected]

Cookieinstellingen