Cursus ‘Fit’ voor senioren en wensen voor de wensboom

Foto: Pluspunt Zandvoort

In de Blauwe Tram is er binnenkort een cursus ‘Fit’ voor senioren en is het bij Pluspunt Zandvoort weer mogelijk om een wens achter te laten in de wensboom.

Ontspannen sfeer

De cursus ‘Fit’ gaat volgens de organisatoren in een ontspannen sfeer waarbij deelnemers met simpele ademhalingsoefeningen en met rustige bewegingen, zichzelf weer fitter kunnen gaan voelen. Deelnemers kunnen mogelijk hierdoor de spieren versterken, waardoor het lichaam los en flexibel wordt.

Ervaring

Docente Inez Folkers geeft deze cursus en heeft volgens het wijksteunpunt jarenlange ervaring met verschillende vormen van sport ontspanning zoals reiki en yoga. Ook begeleidt zij de deelnemers naar een soepeler lichaam en ontspannen geest. Napraten is met koffie en thee mogelijk en geeft de deelnemers ook inzicht in de manier van het volgen van de cursus.

Senioren

Deze les is voor senioren. Meedoen is mogelijk als deelnemers zonder hulp weer van de grond kan opstaan. Deelname op een stoel is natuurlijk ook mogelijk. De eerstvolgende les is vrijdag 7 september van 10.00 uur tot 11.00 uur € 2,50. inclusief koffie/thee na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig. Iedereen kan gewoon binnenlopen en is welkom. De locatie is in wijksteunpunt de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1 in Zandvoort. Meer informatie is telefonisch te krijgen bij de balie van het wijksteunpunt op 023-573040700 op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Wensboom

Ook de wensboom staat nog tot 1 oktober in Pluspunt. In deze wensboom kunnen alle Zandvoorters hun wens kenbaar maken. Het belangrijkste criterium is dat de wens aansluit bij het werk van Pluspunt Zandvoort. Dit jaar gaat de belangstelling van de jury speciaal uit naar wensen die goed zijn voor Zandvoort èn haar inwoners.

Uitkiezen en voorleggen 

Een jury zal drie wensen uitkiezen en aan de directie voorleggen. De directie zal tijdens het Kerstfeest voor de vrijwilligers van Pluspunt de uitgekozen wensen bekend maken waarna de welzijnsorganisatie haar uiterste best gaat doen om deze wensen te vervullen.

Wensen

Wie een wens heeft, kan langskomen bij Pluspunt aan de Flemingstraat 55 in Zandvoort Noord. Mensen met een wens kunnen dan een wenskaart in de boom hangen. Voor bewoners in het centrum is het mogelijk om langs te komen in de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1. Ook daar kunnen mensen met hun wensen een wenskaart invullen en deze vervolgens inleveren bij de balie. De medewerkers van het wijksteunpunt zorgen daar dat de wens in de wensboom terecht komt.

 

Cookieinstellingen