Bewegen op recept in Zandvoort

Foto: Team Sportservice Heemstede en Zandvoort

Bewegen op recept in Zandvoort is binnenkort mogelijk. Het Team Sportservice Heemstede en Zandvoort organiseert samen met Pluspunt Zandvoort op 24 september de scholing ‘Bewegen op recept’ aan in Zandvoort. Deze is bedoeld voor verwijzers en sportaanbieders.

Bewegen

Dat bewegen belangrijk is in een mensenleven weten de meesten wel, maar volgens de organisatoren van de scholing gebeurt dat te weinig. Als patiënten voor hun gezondheid bij de huisarts of praktijkondersteuner komen dan is een aantal van hen te motiveren om in beweging te komen. Deze scholing over bewegen geeft hier juist ondersteuning bij.

Samenwerking

In Zandvoort werken de organisaties Team Sportservice, Pluspunt, de Prinsenhof, Kennemerhart en Kenamju samen. Dat doen ze om gebruik te maken door de scholing ‘Bewegen op recept’. De scholing is bedoeld om mensen structureel in beweging te krijgen.

Beweegrecept

Volgens de organisatoren van de scholing kunnen de verwijzers en sportaanbieders inactieve mensen helpen met het beweegrecept. De mensen die beweging nodig hebben kunnen dan aan de slag wat past bij hun mogelijkheden en interesse.

Deelnemers

Voor deelnemers zonder beweeg- en/of medisch-fysische achtergrond is er vooraf vanaf 19.15 uur een uitleg over het belang van bewegen. Daar is een onderscheid tussen diverse vormen van bewegen zoals het matig en intensief bewegen. Ook geeft de scholing voor deze groep een antwoord op de vraag, hoe zij kunnen inschatten wat iemand kan en waar zij bij moeten opletten bij een beweegadvies en meer. De scholing voor de mensen die wel de nodige kennis hebben is dit tussen 20 en 22 uur ’s avonds in Pluspunt Zandvoort aan de Flemingstraat.

Formule

Belangrijk is dat zowel verwijzer als sportleider de formule van bewegen op recept begrijpen en samen een goede keten vormen om mensen aan het bewegen te brengen en houden. Daarom is er volgens de organisatoren deze scholing over de succesfactoren ‘Bewegen op recept’ in samenwerking met Simon Ott, interventie-eigenaar van deze manier van bewegen bij de sport.

Informatie en aanmelden

Wie meer informatie over de scholing wil hebben kan terecht op de website www.teamsportservice.nl/heemstede-zandvoort. Mensen die interesse hebben, kunnen zich aanmelden bij Lisette van Dee van het Team Sportservice Heemstede en Zandvoort via [email protected], Aanmelden via Pluspunt Zandvoort is ook mogelijk en wel bij Astrid Zoetmulder op [email protected], Aanmelden kan bij Pluspunt voor maandag 17 september. Er zitten geen kosten verbonden aan deze scholing.

 

'

Reacties

article
9643
Bewegen op recept in Zandvoort
Bewegen op recept in Zandvoort is binnenkort mogelijk. Het Team Sportservice Heemstede en Zandvoort organiseert
https://zandvoort.nieuws.nl/cultuur-welzijn/9643/bewegen-op-recept-zandvoort/
2018-08-27T12:29:52+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/08/27122915/Zandvoort-Zeker-Bewegen-Team-Sportservice-Heemstede-en-Zandvoort.jpg
Cultuur & Welzijn