Transformatie Zandvoorts bedrijventerrein Nieuw Noord genomineerd voor stimuleringsprijs

Foto: Gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort maakt op haar website bekend dat de herontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw Noord in Zandvoort is genomineerd voor een belangrijke stimuleringsprijs. Als Zandvoort de stimuleringsprijs krijgt, ontvangt het de Plabeka transformatiebokaal die bij de prijs hoort.

Metropoolregio Amsterdam

Volgens de gemeente vervullen kantoren en bedrijventerreinen een belangrijke economische rol in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De bedrijventerreinen staan voor grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, transformatie en beheer. Veel partijen richten zich actief op verbetering van deze locaties. Met het uitdelen van de stimuleringsprijs erkent het Platform bedrijven en kantoren (Plabeka) de prestaties van partijen op dit terrein.

Drie bokalen

Het platform reikt drie bokalen uit in de categorieën Duurzaamheid, Georganiseerd Beheer en Transformatie. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het Congres van de Metropoolregio Amsterdam op 19 oktober. Het belangrijkste criterium voor de transformatiebokaal is dat de werklocatie zich onderscheidt met een geslaagde aanpak en/of een slim proces en daarmee een voorbeeld is voor andere locaties. Het project of proces moet baanbrekend en vernieuwend zijn.

Met ondernemers

De gemeente Zandvoort heeft samen met ondernemers op het bedrijventerrein een integraal ontwerp gemaakt voor een voormalig bedrijventerrein van Rijnland. Het project houdt een herontwikkeling in van een locatie die daarvoor dienst heeft gedaan als waterzuivering. Volgens de gemeente ontstaat nieuwe ruimte voor bedrijven, woon- en werkeenheden en woningen.

Gasloze bedrijventerrein

Volgens de gemeente is de transformatie ook zichtbaar, want het wordt het eerste gasloze bedrijventerrein. Ook is een verschuiving mogelijk gemaakt van bedrijven van het naastgelegen verouderde bedrijventerrein naar de nieuwe locatie en komt er ruimte voor woningen.

Concurrentie

Voor de stimuleringsprijs heeft Zandvoort de nodige concurrentie. Andere genomineerden voor de categorie Transformatie zijn twee bedrijventerreinen in de gemeente Amsterdam. De hoofdstad ontwikkelt Amstel III en het Cruquiuswerkgebied.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
10036
Bedrijventerrein Nieuw Noord genomineerd voor stimuleringsprijs
De gemeente Zandvoort maakt op haar website bekend dat de herontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/10036/transformatie-zandvoorts-bedrijventerrein-nieuw-noord-genomineerd-stimuleringsprijs/
2018-10-09T13:48:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/09134732/Artist-Impression-Bedrijventerrein-Nieuw-Noord-Zandvoort-Gemeente-Zandvoort.jpg
Bedrijventerrein Nieuw Noord, Metropoolregio Amsterdam, stimuleringsprijs
Gemeente