Grote Strand Schoonmaak op 25 oktober

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

Op 25 oktober is er een Grote Strand Schoonmaak. Deze actie is een samenwerkingsverband tussen Stichting Whocares, Nudge, de Surfrider Foundation Holland Coast, CARE Nederland, gemeente Zandvoort en Spaarnelanden om aandacht te vragen voor het klimaat tijdens de eerste Nationale Klimaatdag.

Zomer

Afgelopen zomer is de boeken ingegaan als een van de mooiste zomers ooit. De uitzonderlijke zomer van 2018 heeft ook de nodige bezoekers getrokken naar het strand van Zandvoort. Volgens de gemeente ruimen de meeste bezoekers netjes hun rommel op na een dagje strand. Toch blijven er desondanks de goede wil van de meeste strandgangers, veel peuken, blikjes en plastic achter. Daarom vindt op 25 oktober 2018 de Grote Strand Schoonmaak plaats in Zandvoort.

Andere acties

Eerder dit jaar zijn er al acties geweest van onder meer de Stichting Juttersgeluk en de Beach Clean Up. Ook heeft Nieuws.nl columnist Reva Beek in juni met een actie aandacht gevraagd voor de gevolgen van oceaanvervuiling. De Happy Whale actie is bedoeld om mensen meer bewust te maken van de gevolgen van deze vervuiling.

Inschrijven

Wie van een schoon en opgeruimd strand houdt, kan zich inschrijven via een invulformulier bij Whocares. De actie vindt plaats bij strandpaviljoen Thalassa en begint om 9.30 met een inloop. Vanaf 10.15 begint de actie echt.

Bron: Gemeente Zandvoort

 

'

Reacties

article
10078
Grote Strand Schoonmaak op 25 oktober
Op 25 oktober is er een Grote Strand Schoonmaak. Deze actie is een samenwerkingsverband tussen Stichting
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/10078/grote-strand-schoonmaak-op-25-oktober/
2018-10-12T18:24:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2015/12/01202309/Zandvoort-Kunst-op-het-strand-Wikimedia-Methoxyroxy.jpg
strandpaviljoen, strandschoonmaak, Thalassa
Gemeente