Jeugdraad komt volgende week bijeen in Raadhuis

Foto: Jaap Koper

De jeugdraad van Zandvoort komt donderdag 13 december weer bijeen in het Raadhuis van Zandvoort. Jaarlijks wordt een jeugddebat gehouden ter afronding van het thema jeugd en politiek. De vergadering begint om 10.30.

Voorgedragen voorstellen

De jeugdraad krijgt € 2.000,- en mag dit besteden aan één van de voorgedragen voorstellen. Elke Zandvoortse school maakt een voorstel waar de jeugdraad dan over stemt. De voorstellen moeten wel haalbaar zijn. De raad kan kiezen uit drie verschillende voorstellen.

Excursie

De School stelt voor om een bezoek te brengen aan een synagoge of moskee. Doel van dit voorstel is om als basisschool aandacht te geven aan verdieping van het onderwerp geloof. In de gemeente Zandvoort zijn verschillende kerken aanwezig. Een moskee of synagoge ontbreekt.

Ander geloof

Om meer te leren over een ander geloof, stelt De School voor dat de groepen 8 van de basisscholen in Zandvoort op excursie te laten gaan naar een moskee in Haarlem of de synagoge in Heemstede en daar uitleg over te krijgen. Het beschikbare geld is bedoeld om leerlingen te kunnen vervoeren naar Haarlem of Heemstede.

Zwemkaartjes

De Duinroos stelt voor om zwemkaartjes goedkoper te verstrekken voor de jeugd. Met het beschikbare geld kan de jeugd gemakkelijker naar het zwembad Aqua Mundo op het terrein van Center Parcs Zandvoort en is het doel om meer jeugd naar het zwembad te halen.

Kosten

Op dit moment zijn de kosten voor een kaartje en een zwembezoek voor een kind tot 12 jaar € 9,95 en vanaf 12 jaar zelfs € 13,50 voor een dag. Vanaf 17.00 uur zijn de tarieven € 7,00 voor kinderen tot 12 jaar en € 8,75 voor kinderen vanaf 12 jaar. De Duinroos wil dat graag veranderen.

Milieubewust

Het derde voorstel gaat om alle groepen acht meer milieubewust te maken. Het voorstel gaat om vast te leggen in een boekje wat voor spullen aanspoelen op het strand. Op het strand liggen vaak mooie vondsten, maar ook veel vuil. De inhoud van het Juttersmuseum laat dit ook zien.

Zelf te laten jutten

Door leerlingen zelf te laten jutten op het strand krijgen zij meer een beeld van wat door de natuur en mens aanspoelt op het strand. De resultaten van het jutten kunnen zij in beeld en woord vastleggen in een A6 formaat boekje en met anderen delen.

'

Reacties

article
10649
Jeugdraad komt bijeen in Raadhuis
De jeugdraad van Zandvoort komt donderdag 13 december weer bijeen in het Raadhuis van Zandvoort.
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/10649/jeugdraad-komt-volgende-week-bijeen-raadhuis/
2018-12-05T14:47:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
jeugd en politiek, jeugdraad
Gemeente