Voorstellen voor nieuwe jaarrondpaviljoens

Strandpaviljoens in aanbouw (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Strandpaviljoens in aanbouw (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Zandvoortse college komt met voorstellen om ook Bernie’s, The Spot en Rapa Nui in aanmerking te laten komen als jaarrondpaviljoen. De drie paviljoens liggen op het noordelijke strand van Zandvoort.

Afwegingscriteria

Het voorstel van het college heeft te maken met de keuze voor deze drie paviljoens op basis van een aantal afwegingscriteria. Hier gaat het om economisch en maatschappelijk draagvlak, diversiteit en spreiding. The Spot is volgens het college een sportpaviljoen. De keuze voor dit paviljoen voor een jaarrondexploitatie past volgens het college in de plannen om Zandvoort als durfsportlocatie op de kaart te zetten.

Zakelijke events

De keuze voor paviljoen Bernie’s past volgens het Zandvoortse college ook goed om in aanmerking te komen als jaarrrondpaviljoen, omdat dit paviljoen zich richt op congressen en zakelijke events. Iets wat volgens het college past in de toeristische visie van Zandvoort.

Spreiding

Spreiding is het belangrijkste criterium om voor Rapa Nui te kiezen. Volgens het Zandvoortse gemeentebestuur is de locatie van dit paviljoen in economisch opzicht gunstig vanwege de afstand met het dorp en overige jaarrondpaviljoens.

Vijf jaarrond

Op het zuidelijk en middendeel van het strand in Zandvoort staan al vijf jaarrond strandpaviljoens. Met dit voorstel voor de paviljoens trekt de het gemeentebestuur de lijn richting Bloemendaal door. De nadruk ligt op andersoortige paviljoens dan horeca.

Verbolgen reacties

De plannen van het college heeft geleid tot verbolgen reacties bij een aantal strandpachters. Zowel ZFM Zandvoort als het Haarlems Dagblad melden dat binnen de Vereniging Strandpachters Zandvoort wordt overwogen om alle verdere besprekingen met de gemeente op te zeggen. De raadscommissie behandelt het voorstel op 15 januari.

Cookieinstellingen