College stuurt aan op voortzetting lidmaatschap Metropool Amsterdam Club

Foto: Jaap Koper

Het Zandvoortse college van Burgemeester en Wethouders stuurt aan op een voortzetting van het lidmaatschap aan de Metropool Amsterdam Club. Eerder heeft Zandvoort in 2015 het lidmaatschap van de MAC zoals de club kortweg wordt genoemd, voor drie jaar verlengd.

Organisatie

De Metropool Amsterdam Club is een organisatie van circa 100 bedrijven en instellingen in de Metropoolregio Amsterdam die zich met elkaar verantwoordelijk weten voor de (internationale) positionering en ontwikkeling van de regio. Het college stelt in de actieve informatieplicht naar de gemeenteraad toe dat door deelname aan de Metropool Amsterdam Club de gemeente Zandvoort haar positie in de Metropoolregio Amsterdam verstevigt.

Netwerkfunctie

Deelname aan de club heeft volgens het college voor Zandvoort een belangrijke netwerkfunctie. Het is een bestaand bestuurlijk netwerk waarin de gemeente Zandvoort meedoet. Het netwerk biedt de mogelijkheid om ook met andere partijen de belangrijkste thema’s te delen en te bespreken.

Kennis

Het college stelt verder dat het lidmaatschap belangrijk is voor kennis over de Metropoolregio Amsterdam. Zo organiseert de MAC het hele jaar door bijeenkomsten waar actuele thema’s aan bod komen.  Voor Zandvoort als lid van de regiegroep van de MRA is volgens het Zandvoortse gemeentebestuur deze kennis zeer relevant. Het college wijst de gemeenteraad er op dat Zandvoort als grootste badplaats geldt in de MRA en dat dit belangrijk is binnen het netwerk, voor zowel het leggen van contacten als voor het inhoudelijke kennis van actuele ontwikkelingen.

Verantwoorde investering

Het college vindt de jaarlijkse bijdrage aan de MAC een verantwoorde investering. Deelname aan de MAC kost de gemeente € 5.000 per jaar. Het college vindt het relevant voor Zandvoort en vindt ook dat de investering goed is voor de positionering van de gemeente binnen de Metropoolregio Amsterdam.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
10903
College stuurt aan op voortzetting lidmaatschap
Het Zandvoortse college van Burgemeester en Wethouders stuurt aan op een voortzetting van het lidmaatschap
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/10903/college-stuurt-aan-op-voortzetting-lidmaatschap-metropool-amsterdam-club/
2019-01-06T15:45:19+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
Metropool Amsterdam Club, Metropoolregio Amsterdam
Gemeente