Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid heeft vernieuwde website

Foto: Falco Pixabay CC0 Public Domain

De Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid (GBKZ) heeft een vernieuwde website. Zelf vindt de dienst dat de nieuwe website ook toegankelijker, veiliger en klantvriendelijker er uitziet. Daarnaast ziet de site een stuk moderner en rustiger uit.

Verouderd

Volgens de regionale gemeentelijke belastingdienst is de bestaande site sterk verouderd en voldoet deze niet meer aan de huidige veiligheids- en toegankelijkheidseisen. Het is ook een reden om de website te vernieuwen, omdat overheidswebsites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen.

Visuele beperking

Volgens de dienst gaat het om dat bijvoorbeeld ook mensen met een visuele beperking of laaggeletterden de website moet kunnen gebruiken. Ook zijn alle teksten in B1-Nederlands geschreven. Dat is het niveau waarbij 80% van de Nederlanders kan lezen. Dat betekent makkelijker woordgebruik, kortere teksten en actiebuttons waarmee direct iets kan worden aangevraagd of geregeld.

Klantvriendelijker

Daarnaast zegt GBKZ dat nieuwe website veel klantvriendelijker is geworden. Vooral producten die bezoekers het meest bezoeken of zoeken, zijn direct te vinden in de zogenaamde toptakenblokken op de homepage. Daarnaast hebben de ontwerpers de navigatiestructuur zo ingericht dat raadplegers van de website snel iets kunnen vinden of wat iemand zoekt.

Op alle apparaten

Een andere verandering is dat de website door een gebruiker nu op een laptop, tablet of smartphone kan kijken. De website past zich automatisch aan het apparaat aan.

Inwoners

GBKZ heeft voor de vernieuwde website een aantal inwoners gevraagd om de website te testen. Aan de hand van die opmerkingen hebben de makers zo veel mogelijk deze verwerkt voor de nieuwe website en hebben zij deze verder verbeterd.

Online dienstverlening

Volgens GBKZ is de nieuwe website een belangrijke stap geweest in de verbetering van de online dienstverlening. De volgende stap is om voor de website webformulieren te ontwikkelen, waardoor het mogelijk is online iets aan te vragen of te regelen met DigiD. Mogelijk dat dit voor de zomer is gerealiseerd. Het blijft mogelijk om ook op papier iets aan te vragen of te regelen.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
11078
Vernieuwde website voor gemeentebelastingen
De Gemeentebelastingen Kennemerland Zuid (GBKZ) heeft een vernieuwde website. Zelf vindt de dienst dat de nieuwe
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/11078/gemeentebelastingen-kennemerland-zuid-heeft-vernieuwde-website/
2019-01-22T12:48:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/01180857/Geld-Falco-Pixabay-CC0-Public-Domain.jpg
Gemeentebelasting Kennemerland Zuid, gemeentebelastingen
Gemeente