Gemeente organiseert op 13 februari inloopbijeenkomst voor concept schetsontwerp boulevard

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort gaat op woensdag 13 februari een inloopbijeenkomst houden voor het concept schetsontwerp boulevard. De bijeenkomst is een vervolgbijeenkomst over de geplande herinrichting van de boulevard. Voor deze bijeenkomst presenteert de gemeente het concept schetsontwerp van de boulevard Paulus Loot en De Favauge. Met het houden van deze bijeenkomst wil de gemeente van de inwoners in gesprek gaan en horen wat zij van het ontwerp vinden.

Teruggekregen

De gemeente heeft tijdens de eerste bijeenkomsten over de boulevard al het nodige van de burgers teruggekregen. Die bijeenkomst dateert alweer van afgelopen zomer. Ondernemers en andere geïnteresseerden vinden het belangrijk dat de gemeente de nadruk moet gaan leggen op de boulevard Paulus Loot.

Vervolgsessies

Na deze informatie heeft de gemeente weer een aantal vervolgsessies gehouden over verkeer en strandafgangen die meer gericht zijn op de boulevard De Favauge. Die gesprekken zijn volgens de gemeente in kleiner gezelschap gevoerd met onder meer de Fietsersbond, het Hoogheemraadschap Rijnland en vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners.

Drie fasen

De gemeente wil de Zandvoortse boulevard in drie fasen gaan herinrichten. Eerst Boulevard Paulus Loot, dan Boulevard De Favauge en als laatste Boulevard Barnaart Noord en Zuid. Bosch Slabbers Landschapsarchitecten heeft samen met adviesburo Stipo voor de gemeente een schetsontwerp gemaakt, waarbij de wensen en ideeën van betrokkenen en belanghebbenden als uitgangspunt dienen. De planning is volgens de gemeente ambitieus, omdat eind 2019 de gemeente wil starten met de werkzaamheden aan Boulevard Paulus Loot.

Herinrichting al een aantrekkelijkere plek

Bosch Slabbers en Stipo hebben in oktober vorig jaar samen met inwoners en ondernemers gekeken hoe de boulevard vooruitlopend op de herinrichting al een aantrekkelijkere plek kan worden. De herinrichting van het middengedeelte gaat van de boulevard volgens de gemeente nog wel even duren.

Levendigheid

Om het wat aantrekkelijker te maken denkt de gemeente aan bijvoorbeeld minder borden of mogelijk een extra marktje voor meer levendigheid. Dat is al afgelopen jaar gebeurd op het stuk tussen het Schuitengat en het Badhuisplein.

Badplaatsgilde

Het Badplaatsgilde gaat deze ideeën verder uitwerken. Dat bestaat uit ondernemers en inwoners die zich hiervoor hebben aangemeld. De gemeente wil graag dat meer mensen zich aanmelden. Op de gemeentelijke website staat meer informatie.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
11330
Inloopbijeenkomst voor concept schetsontwerp boulevard
De gemeente Zandvoort gaat op woensdag 13 februari een inloopbijeenkomst houden voor het concept schetsontwerp
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/11330/gemeente-organiseert-op-13-februari-inloopbijeenkomst-voor-concept-schetsontwerp-boulevard/
2019-02-02T11:58:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
boulevard, schetsontwerp
Gemeente