Zandvoorters willen een burgemeester met visie

Foto: Jaap Koper

De Zandvoortse burgers willen een nieuwe burgemeester met visie. Dat blijkt uit de enquête die de gemeenteraad heeft gehouden van 5 tot en met 14 februari 2019 onder de inwoners van de gemeente Zandvoort. 40 procent van de deelnemers aan de enquête vindt dat de belangrijkste voorwaarde.

Op zoek

Zandvoort is op zoek naar een nieuwe burgemeester, nu de huidige burgemeester Niek Meijer heeft aangekondigd niet op te gaan voor een derde ambtstermijn. Zandvoorters vinden het belangrijk dat de nieuwe burgemeester ook komt met hoe de toekomst van de badplaats er uit moet gaan zien.

Zichtbaar

Ook vinden de Zandvoortse inwoners het belangrijk dat de burgemeester zichtbaar is in de samenleving en dat hij of zij een verbindende rol vervult. Of ‘de burgemeester een stille kracht is’ of ‘beschikt over veel dossierkennis’ vinden inwoners het minst belangrijk.

Profielschets

Tijdens de komende raadsvergadering zal ook een concept profielschets aan de orde komen. In het voorlopige stuk is te vinden dat de nieuwe burgemeester open, zichtbaar en benaderbaar moet zijn. Daarnaast is het wenselijk dat de nieuwe burgervader of -moeder gevoel voor humor heeft en belangstelling heeft voor de inwoners, instellingen en bedrijven. Ook moet de nieuwe burgemeester zich kunnen inleven voor hen die klaar staan in de Zandvoortse samenleving.

Aandacht

In de voorlopige profielschets staat ook dat de burgemeester aandacht heeft voor het sociaaleconomische, maatschappelijke en culturele leven in Zandvoort en Bentveld. Het is iemand die zich kan zich inleven in personen of groepen met wie de burgemeester te maken heeft. De burgemeester moet tussen de mensen in staan, maar heeft gezag en blijft onafhankelijk.

239 mensen

Er hebben 239 mensen meegedaan aan de enquête. De resultaten van de enquête worden meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad beslist hierover in een raadsvergadering op 26 februari 2019.

'

Reacties

article
11741
Zandvoorters willen een burgemeester met visie
De Zandvoortse burgers willen een nieuwe burgemeester met visie. Dat blijkt uit de enquête die
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/11741/zandvoorters-willen-een-burgemeester-met-visie/
2019-02-22T16:40:15+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
burgemeester, Niek Meijer
Gemeente