Gratis aanhanger te leen voor grofvuil

Inwoners van Zandvoort en Bentveld kunnen vanaf 1 maart 2019 een gratis aanhanger lenen van Spaarnelanden voor het wegbrengen van grofvuil. Dat heeft wethouder Joop Berendsen bekend gemaakt. Wie het grof vuil met een gratis geleende aanhanger kan terecht bij Spaarnelanden.

Extra service

Volgens de gemeente Zandvoort is er al één inwoner die gebruik heeft gemaakt heeft van de extra service. ,,Het is een extra service aan de bewoners. Voorheen was het alleen mogelijk om grofvuil op te laten halen op afspraak. Dat kan nog steeds. Maar meestal moeten mensen dan een weekje wachten. Met de aanhanger kunnen ze groot huishoudelijk afval gelijk zelf wegbrengen. Hoeven mensen niet tegen hun kapotte oude bank aan te kijken terwijl de nieuwe er al staat. Of kunnen zij zelf de takken na het snoeien afvoeren. Opgeruimd staat netjes”, zegt de wethouder over de extra service van de gemeente.

Ophalen bij de Remise

Op vertoon van een identiteitsbewijs kunnen Inwoners uit Zandvoort en Bentveld drie uur lang gratis gebruik maken van een aanhanger. Wel rekent Spaarnelanden een borg van € 50,-. Inwoners kunnen de aanhanger online reserveren via de website van Spaarnelanden en kunnen deze daarna ohalen bij de remise van de gemeente Zandvoort aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 in Zandvoort.

Alleen voor particulieren

Volgens de gemeente is de service uitsluitend bedoeld voor particulieren en grofvuil weg te brengen. Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in de container past of hiervoor te zwaar is, zoals afgedankte huisraad, tuinmeubelen, snoeiafval of kapotte elektrische apparaten.

Milieupleinen

Zandvoorters en inwoners uit Bentveld kunnen hun grof huishoudelijk afval naar de volgende locaties brengen:

• Milieuplein Haarlem: Ir. Lelyweg 51, open maandag t/m zaterdag van 8:00-15:30 en
elke dinsdag van 8:00-20:00.

• Milieustraat Bloemendaal: Brouwerskolkweg 2 in Overveen, open maandag t/m
vrijdag van 8:00-12:00 en zaterdag van 9:00-12:00.

• Milieustraat Heemstede: Cruquiusweg 47, open maandag t/m vrijdag van 8:00-16:30
en zaterdag van 9:00-16:00

Cookieinstellingen