Onkruidbestrijding zonder chemische middelen

Foto: Jaap Koper

Nu het voorjaar weer langzaam aan begint, is ook de onkruidbestrijding een actueel onderwerp. De gemeente Zandvoort zelf heeft besloten om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij het verwijderen van onkruid.

Milieu

Voor de gemeente is het milieu de hoofdreden om deze chemische bestrijdingsmiddelen niet te gebruiken. De gemeente werkt daarbij samen met Spaarnelanden. Het bedrijf gebruikt hiervoor een combinatie van heet water, hete lucht maar vegen ook en borstelen om het onkruid te verwijderen.

Verdorren van de plant

Volgens de gemeente verdort door deze behandeling met heet water en hete lucht het bovengrondse deel van de plant. Na meerdere behandelingen raakt de wortel uitgeput en kan met de veeg- en borstelmachines het onkruid worden weggeveegd. Hiermee wordt ook zand en overig vuil weggehaald, waardoor de voedingsbodem voor onkruid verdwijnt.

Onkruidbestrijding

Voor de onkruidbestrijding doen gemeente en Spaarnelanden ook een beroep op bewoners en bedrijven zelf. Onkruidbestrijding zonder chemische middelen is duurder is en kan daarom niet op alle plekken in Zandvoort worden ingezet. Bewoners en bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan een schone en veilige woonomgeving door zelf onkruid te bestrijden. Voor het zelf verwijderen van onkruid en op die manier Zandvoort onkruidvrij te houden, verwijst de gemeente naar de de website van Spaarnelanden. Daar zijn tips te vinden om onkruid te bestrijden.

Bron: Gemeente Zandvoort en Spaarnelanden.

'
article
12415
Onkruidbestrijding zonder chemische middelen
Nu het voorjaar weer langzaam aan begint, is ook de onkruidbestrijding een actueel onderwerp. De
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/12415/onkruidbestrijding-zonder-chemische-middelen/
2019-04-15T15:53:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/11/20130630/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper.jpg
chemische bestrijdingsmiddelen, onkruidbestrijding
Gemeente