Tijdelijke maatregelen voor levendige boulevard komende week van kracht

Foto: Jaap Koper

Vanaf 7 juni zullen de tijdelijke maatregelen voor een levendige boulevard van kracht zijn. De maatregelen die door de gemeente Zandvoort zijn genomen, hebben betrekking op de levendigheid van de boulevard tijdens de zomermaanden.

Verschillende elementen

Om tot de levendigheid te komen heeft de gemeente onder meer speelse zitelementen, groen, kunst en houten kiosken geplaatst. Met de maatregelen hoopt de gemeente te zorgen voor een prettiger verblijf en een betere herkenbaarheid van de route naar het strand.

Tropical hangouts

Op het Van Fenemaplein wil gemeente met de zogenaamde ‘Tropical hangouts’ voor een uitnodigend en speelse element gaan zorgen. Deze speelse en ook zitelementen zijn volgend de gemeente bestand tegen de harde wind en kunnen in de toekomst ook bij evenementen worden gebruikt.

Kiosken

De houten kiosken met strand gerelateerde spullen zijn ook dit jaar weer terug zijn op de boulevard. De verkoopkiosken zijn van hout en de gemeente denkt dat deze zorgen voor een warme uitstraling. Het is groener op de route van het station naar de boulevard met ongeveer vijftien bakken met groen. De gemeente gaat het huidige groen nog vervangen door duindoorn op stam. Verder wil de gemeente de inheemse plantensoort testen of deze kan gedijen op deze plek.

Beeldentuin

In de duinreep van boulevard De Favauge en Paulus Loot komt voor de duur van twee jaar een beeldentuin met beelden van kunstenaar Marlène Sjerps. In de expositiepanelen op boulevard De Fauvage zijn wisselende fototentoonstellingen. Het geheel van deze tijdelijke maatregelen zal op 14 juni de nodige symboliek kennen, als wethouder Ellen Verheij de boulevard officeel in gebruik gaat nemen. Dat doet de wethouder met een uitleg over het hoe en waarom.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
13342
Tijdelijke maatregelen voor levendige boulevard
Vanaf 7 juni zullen de tijdelijke maatregelen voor een levendige boulevard van kracht zijn. De
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/13342/tijdelijke-maatregelen-voor-levendige-boulevard-komende-week-van-kracht/
2019-06-07T15:09:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/05/09184234/Palmbomen-Boulevard-Jaap-Koper.jpg
boulevard, Ellen Verheij, tijdelijke maatregelen
Gemeente