Gemeente voert controle uit op hondenbelasting

Foto: Janneke van Densen-Koper

De gemeente Zandvoort gaat een controle op de hondenbelasting uitvoeren. De gemeente gaat het niet zelf doen, maar heeft het uitbesteed aan Holland Ruiter, wat is gespecialiseerd in de controle op de aangifte van deze gemeentelijke belasting

Verplicht

Hondenbezitters van één of meer honden zijn volgens de gemeente verplicht hondenbelasting te betalen. Elke bezitter van dit huisdier, is verplicht om aangifte te doen. De gemeente gaat aan de hand van de gegevens die het krijgt, controleren op de aanwezigheid van honden.

Hondencontroleur

Dat doet de gemeente met een hondencontroleur die kan aanbellen en enkele vragen kan stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren door het tonen van een legitimatiebewijs.

Thuis

Wie niet thuis is, kan een beoordeling krijgen of er wel of geen honden aanwezig zijn op het adres. Als de controleur het vermoeden heeft dat op het adres één of meerdere aanwezig zijn, laat hij een informatiebrief achter. Bij deze brief zit ook een aangifteformulier hondenbelasting achter, die mensen met eventuele honden kan invullen en terugsturen.

Alsnog aanmelden

De hondenbezitters die hun hond of honden en deze nog niet hebben opgegeven, kunnen zich alsnog aanmelden bij de gemeente. Op de website van de Gemeentelijke Belastingen Kennemerland-Zuid is een mogelijkheid om het aangifteformulier hondenbelasting daarvoor in te vullen.

Verbaasd

Het integrale nieuwsbericht wat de lokale omroep ZFM Zandvoort heeft geplaatst, heeft op Facebook tot de nodige reacties geleid. Enkele inwoners zijn verbaasd dat de gemeente een controle laat uitvoeren. Merkwaardig ook omdat in december 2018 de Zandvoortse PVV nog een motie heeft ingediend om de belasting af te schaffen en dat deze motie bij de laatste raadsvergadering nog ter sprake is gekomen en is aangenomen.

Foto: Janneke van Densen-Koper

Cookieinstellingen