Gemeente organiseert ondernemersbijeenkomst Ondermijning in De Blauwe Tram

De gemeente Zandvoort organiseert op dinsdag 3 september een ondernemersbijeenkomst over ondermijning in De Blauwe Tram. Tijdens de bijeenkomst komen kwesties aan de orde over hoe ondernemers winkels of andere bedrijven kunnen herkennen waar iets vreemds mee aan de hand is.

Herkennen

Het is zoals de gemeente het zelf omschrijft op de eigen website waar ondernemers deze zaken aan kunnen herkennen. Ondermijning zit volgens het bericht op de gemeentelijke website in bijvoorbeeld aan de winkel op de hoek waar nooit klanten komen. Of het bedrijf dat vaker dicht dan open is. Het kunnen ook vragen zijn waarbij ondernemers zich afvragen hoe een eigenaar van winkel dan toch die forse huur kan opbrengen.

Sprake van ondermijning

Al die vragen kunnen duiden op ondermijning omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Volgens de gemeente komt het vaker voor dan elke ondernemer denkt en het komt  ook voor in de gemeente Zandvoort. Wat daar aan te doe is, hoort de gemeente graag bij deze bijeenkomst die bedoeld is voor ondernemers.

Bijeenkomst

Tijd: 18.00 – 20.00 uur
Locatie: De Blauwe Tram, Louis Davidscarré 1, Zandvoort

Programma

18.00 uur Ontvangst met koffie/thee, broodje en soep
18.30 uur Welkom door burgemeester Meijer
18.40 uur Ontwikkelingen in ondermijnende criminaliteit
19.15 uur Toelichting Digitaal opkopersregister
19.25 uur Discussie met stellingen en vragen uit de zaal
19.45 uur Afsluiting en ruimte voor onderling gesprek

Aanmelden en vragen 

Aanmelden kan via [email protected]. De gemeente wil ook graag weten met hoeveel personen iedereen komt die zich via de mail aanmelden. Wie vragen heeft kan contact opnemen met Manuela van Schip via telefoonnummer 06-51198237 of [email protected].

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen