Gemeente Zandvoort legt concept ventbeleid ter inzage

De gemeente Zandvoort heeft het concept ventbeleid ter inzage gelegd. Daartoe heeft het Zandvoortse gemeentebestuur een collegebesluit genomen.

Tientallen jaren vis

Op het Zandvoortse strand worden al tientallen jaren vis, ijs en snacks verkocht. Dit heet venten. Voor venten op het strand gelden regels die in een plaatselijk ventbeleid zijn vastgelegd. Het beleid is door de gemeente aangepast en het nieuwe conceptbeleid is vrijgegeven voor inspraak. Het nieuwe beleid ligt tot en met 3 oktober 2019 ter inzage.

Veranderingen

Het nieuwe beleid is volgens het college nodig, omdat het gemeentelijk ventbeleid uit 2014 in lijn moet worden gebracht met de Europese Dienstenrichtlijn en de landelijke Dienstenwet. Aan het nieuwe en nog vast te stellen ventbeleid wil het gemeentebestuur nieuwe vergunningen af gaan geven. Dat is volgens de gemeente nogal een verandering voor de huidige venters. Het is ook de reden waarom het Zandvoortse college van burgemeester en wethouders kiest voor een overgangsperiode van 10 jaar voor deze groep venters.

Nieuwe regelgeving

,,Hiermee zorgen we binnen de nieuwe regelgeving voor zoveel mogelijk continuïteit”, laat het Zandvoortse gemeentebestuur weten via de gemeentelijke website. Via dezelfde website is te lezen dat de gemeente de vergunningen die beschikbaar komen, eerlijk moeten worden verdeeld. Dat doet de gemeente aan de hand van een openbare selectieprocedure. Op die manier krijgt iedereen volgens de gemeente de kans om op een beschikbare vergunning te reageren.

Inspraakreactie

Inzien en reageren kan volgens de gemeente tot en met donderdag 3 oktober waarbij elke Zandvoortse inwoner het concept ventbeleid kan inzien en een inspraakreactie kan geven. Een reactie per e-mail sturen kan ook  naar [email protected]. Of per brief aan de gemeente Zandvoort op Postbus 2, 2040 AA in Zandvoort, De reacties mag elke inwoner richten aan Arne Langendoen.

Inspraaktermijn

Na de inspraaktermijn schrijft de gemeente een nota van Beantwoording waarin inwoners weer kunnen reageren op de gegeven reacties. De gemeente zal de reacties anoniem in de nota opnemen. Daarna volgt een publicatie op de website van de gemeente Zandvoort. Hierin is bepaald dat gemeenten bij schaarse vergunningen een transparant verdelingsbeleid moet voeren, er mededinging moet plaatsvinden en er een transparante selectieprocedure moet plaatsvinden.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen