Maandelijks spreekuur energiebesparing van start

Vanaf donderdag 12 september 2019 start de gemeente Zandvoort met een maandelijks spreekuur over energiebesparing. Bij de eerste keer zal wethouder Gert-Jan Bluijs ook aanwezig zijn. Vanaf die dag kunnen Zandvoortse inwoners elke tweede donderdag tussen 17.00 tot 20.00 uur terecht in het raadhuis met allerlei vragen over het energiezuiniger maken van de eigen woning. Doel is om elke inwoner flink te laten besparen op de maandelijkse energierekening. Een onafhankelijke en adviseur van het Duurzaam Bouwloket is ook aanwezig voor mensen die meer willen weten over isolatie, zonnepanelen, duurzaam verbouwen of subsidies.

Subsidie

Vanaf 1 september 2019 is het mogelijk dat veel burgers (en ook de Zandvoortse) in aanmerking kunnen komen voor de landelijke subsidie op isolatiemaatregelen: de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Op de website van het Duurzaam Bouwloket is meer informatie te vinden. Het is ook mogelijk om langs te komen bij het spreekuur. Volgens de gemeente is zijn er meer mogelijkheden om subsidies en gunstige leningen te krijgen voor het energiezuinig maken van de eigen woning. Op de website van het Duurzaam Bouwloket is alles te vinden over bijvoorbeeld de ISDE subsidie, de energiebespaarlening en nog veel meer.

Zon

De gemeente laat ook weten dat Zandvoort bijna de meeste zonuren heeft van Nederland. Op die manier is het mogelijk om met zonnepanelen zelf stroom te kunnen opwekken en daarmee flink te besparen op de energierekening. De adviseur van het Duurzaam Bouwloket geeft de nodige uitleg aan elke Zandvoortse inwoner over zonnepanelen.

Aardgas

Het rijk zal de komende jaren het gebruik van aardgas zwaarder gaan belasten, terwijl de belasting op het gebruik van elektriciteit steeds goedkoper gaat worden. Hiermee wil de landelijke overheid huiseigenaren stimuleren om minder aardgas te gebruiken. De gemeente Zandvoort wil haar bewoners graag ondersteunen met gratis en deskundig advies om het aardgasverbruik in huis te verminderen en daardoor geld te besparen.

Spreekuur

Iedereen kan op het maandelijkse spreekuur langs komen of een persoonlijke afspraak maken met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Het eerste spreekuur vindt plaats op donderdag 12 september van 17.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Zandvoort aan de SwaluĂ«straat 2. Een persoonlijke afspraak maken is ook mogelijk. Dit kan telefonisch of via de mail met het Duurzaam Bouwloket op telefoonnummer 072–7433956 of [email protected]. Het is raadzaam om hierbij te melden dat om een persoonlijke afspraak gaat voor het spreekuur in de gemeente Zandvoort.

Duurzaam Bouwloket

Op de website van het Duurzaam Bouwloket is meer informatie te vinden over energiebesparende maatregelen, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen en betrouwbare bedrijven die de maatregelen uit kunnen voeren.

Energiebesparende maatregelen

Het Duurzaam Bouwloket is een onafhankelijke en deskundige organisaties die bewoners adviseert over energiebesparende maatregelen. Alle gemeenten in de regio en de provincie Noord-Holland ondersteunen het Duurzaam Bouwloket. De organisatie werkt voor meer dan 100 gemeenten.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen