December is ook een feestmaand voor inbrekers

Foto: Pixabay

December is weer begonnen en het is misschien niet alleen een feestmaand voor mensen met goede bedoelingen, ook lieden die minder goede bedoelingen hebben zien december als een feestmaand. De laatste maand van het jaar is voor inbrekers een maand om de vingers bij af te likken.

Manieren bedacht

Om binnen te komen hebben inbrekers een aantal manieren bedacht. Ze komen binnen door insluipen, flipperen en hengelen. Inbrekers flipperen door een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de voordeur. Met hengelen wordt via de brievenbus geprobeerd met behulp van een ijzerdraad, zoals een kleerhanger, het slot open te draaien of te ontgrendelen.

Tips

Om er voor te zorgen dat deze kwaadwillenden minder de vingers hoeven af te likken zijn er een aantal bruikbare tips om de feestmaand goed door te komen. Volgens de politie zijn een aantal praktische tips om te voorkomen dat inbrekers of ander gespuis een huis kunnen binnenkomen, zoals het gebruik van een tijdschakelaar waarmee de verlichting aan gaat. Ook raadt de politie aan om een nachtslot op de deur te zetten en is het raadzaam om de sleutel niet aan de binnenkant in het slot te laten zitten.

Anti-inbraakstrip

Een andere tip is het gebruik van een anti-inbraakstrip. Verder raadt de politie aan om ramen en deuren te sluiten waar bewoners binnen hun huis geen zicht op hebben. Ook als mensen niet thuis zijn. Het is daarbij raadzaam om goedgekeurde sloten te gebruiken. Deze zijn volgens de politie te herkennen aan het SKG®-logo met sterren.

Meer informatie

Wie meer tips wil hebben kan kijken op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Cookieinstellingen