Jeugdraad Zandvoort komt op vrijdag 13 december bijeen in Raadhuis

De jeugdraad van Zandvoort komt vrijdag 13 december bijeen in het Raadhuis van Zandvoort. Jaarlijks wordt een jeugddebat gehouden ter afronding van het project jeugd en politiek. De leerlingen krijgen in dit project op een actieve manier informatie over de gemeentelijke- en landelijke politiek. Alle zes Zandvoortse basisscholen nemen deel aan het debat.

Samenstelling

De jeugdraad bestaan uit twee leerlingen uit groep 8 van elke basisschool. De jeugdraad debatteert over drie voorstellen die zijn aangedragen door de scholen. Burgemeester David Moolenburgh zit de jeugdraad voor en wordt bijgestaan door de griffier. Leden  van het college zijn eveneens bij het debat aanwezig.

Voorstellen

Net als in de voorgaande jaren buigt de Zandvoortse jeugdraad over een aantal voorstellen. Deze keer is een keuze gemaakt voor drie onderwerpen waarover de jeugd met elkaar in debat gaan. Zij gaan het debat aan over onder meer:

  • Oranje Nassauschool: Het beschikbaar gestelde bedrag schenken aan het Joods Namenmonument en iemand van het Joods Namenmonument vragen om een les te geven over de geschiedenis van het Jodendom in Zandvoort.
  • Hannie Schaftschool: Het beschikbaar gestelde bedrag te gebruiken voor aanschaf sportmateriaal voor op de schoolpleinen.
  • Mariaschool: Vrijwilligerswerk door leerlingen groep 8 bij een verzorgingstehuis, zorginstelling.

Joods Namenmonument

Het eerste voorstel van de Oranje Nassauschool gaat om een bedrag beschikbaar te stellen voor het Joods Namenmonument. omdat zowel de school als de leerlingen het heel belangrijk vinden dat de jeugd de Tweede Wereldoorlog nooit vergeet en de herinnering levend wordt gehouden. Aangezien het monument in Zandvoort komt blijft op deze wijze de geschiedenis van ons mooie dorp ook tastbaar. Ook willen zij hier aan koppelen dat iemand van het Joods Namenmonument in elke groep 8 een les komt geven over de geschiedenis van het Jodendom in Zandvoort.

Sport en welzijn

De andere twee voorstellen van de Hannie Schaftschool en de Mariaschool gaan over sport en welzijn. De Hannie Schafstschool stelt voor om maximaal 2000 euro beschikbaar te stellen voor het aanschaf van sportmateriaal op de schoolpleinen. De Mariaschool stelt voor om het maximale geldbedrag van 2000 euro in te zetten voor vrijwilligerswerk in een Zandvoorts verzorgingstehuis of zorginstelling waar leerlingen van groep 8 daarmee de kennis van de leerlingen op een leuke en praktische manier te verbreden.

De vergadering begint om 11.00.

Cookieinstellingen