Informatieavond over gebruik zonne- en windenergie in Blauwe Tram op 16 januari

Foto: Pxhere

De gemeente Zandvoort houdt een informatieavond over het gebruik van zonne- en windenergie in de Blauwe Tram op donderdagavond 16 januari in wijkcentrum De Blauwe Tram aan het Louis Davidscarré 1 in Zandvoort. De informatieavond heeft het karakter waar deelnmers meepraten over deze vormen van energie.

(bron Gemeente Zandvoort)

Meer duurzame energie

Net als de rest van Nederland, heeft ook de regio IJmond/Zuid-Kennemerland de opgave om meer duurzame energie via zonnepanelen en windmolens op te wekken. Dit noemt onder meer de gemeente de Regionale Energie Strategie (RES). Volgens de gemeente is dat een flinke uitdaging, omdat ruimte hier schaars is. Voor deze regio zijn drie verschillende toekomstbeelden gemaakt met mogelijkheden om duurzame energie op te wekken.

Verschillende vragen

Deelnemers aan de avond krijgen verschillende vragen zoals vragen of alles past als het gaat om zonne- en windenergie in de buurt waar mensen wonen of wat absoluut niet past. Ook kunnen deelnemers zelf met ideeën komen over de opwekking van duurzame energie in de buurt waar hij of zij zelf woont. Als laatste kunnen de deelnemers aan de avond kijken waar de kansen liggen en of iemand zelf daarbij een bijdrage kan leveren.

Kans

Wie mee wil praten kan dit doen op 16 januari in De Blauwe Tram aan het Louis Davidscarré 1 tijdens het RES-atelier. Het is volgens de gemeente een uitgelezen kans om mee te denken over de mogelijkheden en onmogelijkheden om de komende jaren meer duurzame energie op te wekken. Het programma start om 18.30 uur. Inloop vanaf 18.00 uur met broodjes. Aanmelden kan via het online formulier op de gemeentelijke website. Na de aanmelding ontvangt elke deelnemer van de gemeente een bevestiging met het programma.