Spaarnelanden neemt afvalinzameling over

Foto: Jaap Koper

Vanaf 1 februari 2020 neemt Spaarnelanden de afvalinzameling van huishoudens in de gemeente Zandvoort over van GP Groot. Vanaf deze datum kunnen inwoners bij Spaarnelanden ook terecht voor het maken van een afspraak voor het ophalen van grof huishoudelijk afval of elektrische apparaten.

Digitale Afvalwijzer

Vanaf 15 februari 2020 is er voor alle inwoners van de gemeente Zandvoort een digitale afvalwijzer beschikbaar. Na het invullen van postcode en huisnummer kan elke Zandvoortse inwoner snel en eenvoudig zien welk afval in welke container hoort en op welke dagen Spaarnelanden het afval aan huis inzamelen.

Grof huishoudelijk afval

Grof huishoudelijk afval, zoals meubels, vloerbedekking en elektrische apparaten kan iedereen zelf wegbrengen naar het Milieuplein in Haarlem. Een deel van het grof huishoudelijk afval, zoals asbest, elektrische apparaten, klein chemisch afval en vlakglas, kunnen burgers brengen naar de Remise in Zandvoort Noord.

Afspraak grof huishoudelijk afval

Uiteraard kan elke inwoner uit de badplaats ook een afspraak maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval. Dit kan via de digitale afvalwijzer of telefonisch via de klantenservice. In de afvalwijzer staan ook de aanbiedregels voor grof huishoudelijk afval.

Afspraak elektrische apparaten

Voor het kosteloos ophalen van elektrische apparaten zwaarder dan 10 kilo maakt u een aparte afspraak via de digitale afvalwijzer.

Cookieinstellingen