Gemeente start omgevingsdialoog met inwoners over toekomst Zandvoort en Bentveld

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort start een omgevingsdialoog waarbij het inwoners van Zandvoort en Bentveld kunnen meepraten over de toekomst van de badplaats. De gemeente houdt op 11 en 12 februari twee bijeenkomsten waarbij over de toekomst van Zandvoort en Bentveld.

Vele uitdagingen

Met 17.000 inwoners en zo’n 5 miljoen bezoekers per jaar kent Zandvoort volgens de gemeente vele uitdagingen voor de toekomst. Bestaande vragen op het gebied van ruimte, economie, samenleving, duurzaamheid en mobiliteit vereisen nieuwe antwoorden. Hierbij komen vragen aan de orde hoe Zandvoort een aantrekkelijke badplaats blijft en waar het goed wonen is. Andere vragen zijn of de badplaats eet een duurzame economie het hele jaar rond kan komen en of dat ook nog eens kan met een veilige, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving.

Omgevingsdialoog

De omgevingsdialoog is de eerste uit een reeks van 3. Na de zomer gaat de gemeente de resultaten in de vorm van een Omgevingsvisie 2040 presenteren. De informatiebijeenkomsten vormen daarbij een basis en uitgangspunt.

11 februari bijeenkomst voor ondernemers

De informatiebijeenkomst op 11 februari is bedoeld voor Zandvoortse ondernemers en professionals. Tijdens deze bijeenkomsten organiseert de gemeente een omgevingsdialoog die past van de nieuwe omgevingswet. Deze wet treedt volgend jaar in werking. Wie in Zandvoort onderneemt en vanuit die professie werkt, kan op deze avond meepraten. Deze bijeenkomst vindt plaats in het HDMZ Museum Zandvoort aan de Louis Davidsstraat 19 in Zandvoort. De bijeenkomst start om 14.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

12 februari bijeenkomst voor inwoners

Een dag later is het de beurt aan de inwoners die willen meepraten over de toekomst van zowel Zandvoort als Bentveld. De gemeente houdt dan de eerste omgevingsdialoog. Ook deze bijeenkomst is in het HDMZ Museum Zandvoort aan de Louis Davidsstraat 19 in Zandvoort en start om 19.30 uur met een inloop vanaf 19.00 uur. De avond duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden

Wie mee wil praten kan zich aanmelden per e-mail op [email protected]. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Zandvoort en op de website van de rijksoverheid.

Cookieinstellingen