Informatie over het coronavirus

Foto: Pixabay

Het mag duidelijk zijn dat het niemand is ontgaan, dat het coronavirus (COVID-19) zich verspreidt over het Europese continent. In Nederland zijn bij het plaatsen van dit artikel inmiddels achttien gevallen bekend van mensen die zijn besmet met het virus.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Uitgebreid verteld

Inmiddels heeft burgemeester David Moolenburgh uitgebreid verteld in het ZFM Zandvoort radioprogramma ‘Goedemorgen Zandvoort’ wat de Gemeente Zandvoort doet als het gaat om het coronavirus. Zo werkt de gemeente nauw samen met de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) en de GGD Kennemerland om zich voor te bereiden als het virus ook in deze regio opduikt.

Dagelijks contact

De GGD volgt de ontwikkelingen en heeft dagelijks contact met de rijksoverheid, huisartsen, ziekenhuizen en bijvoorbeeld Schiphol. Ook informeert de GGD burgemeesters als dat nodig is. De VRK heeft draaiboeken klaarliggen voor als het virus ook in onze regio komt.

Voorlichting

Zowel de website van de GGD Kennemerland en als de website van het RIVM geven voorlichting over het coronavirus. Op de websites is de meest actuele informatie over het virus te vinden. Zo is er bij het RIVM een video te vinden, die informatie geeft over het virus. Deze video kan iedereen ook downloaden.

Foto: Pixabay

Cookieinstellingen