Wethouders dienen ontslag in bij gemeenteraad

Niet alleen wethouder Joop Berendsen van de Ouderenpartij Zandvoort heeft aan de gemeenteraad van Zandvoort zijn ontslagbrief gestuurd, ook de andere twee wethouders Verheij en Bluijs hebben dat gedaan. Berendsen heeft de raad wel laten weten zijn taken voorlopig te blijven uitvoeren totdat er een opvolger bekend is.

Nauwelijks tot geen invloed

,,De afgelopen week is, door omstandigheden waarop ik nauwelijks tot geen invloed had, voor mij een situatie ontstaan waarin ik niet kan en wil functioneren. Een situatie die zeker niet in het belang is van Zandvoort, de Zandvoortse inwoners en de Zandvoortse ondernemers. Normaal al niet, maar zeker niet in deze Corona crisis tijd”, zegt Berendsen in de brief.

Beslissing

Berendsen legt verder in zijn brief aan de raad uit hoe hij tot deze beslissing is gekomen. ,,In het volle besef dat Zandvoort niet gediend is bij het lang voortduren van een onduidelijke situatie neem ik deze voor mij moeilijke beslissing en hoop daarmee de weg vrij te maken voor een snelle bestuurlijke oplossing. Uiteraard blijf ik, mede gezien de moeilijke tijd waarin wij verkeren, bereid om mijn taken te blijven uitvoeren totdat in mijn opvolging is voorzien. Het is vanzelfsprekend aan de raad om hiermee in te stemmen. Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten”, zegt de demissionaire wethouder.

Andere wethouders

Nadat Berendsen zijn ontslag heeft aangekondigd, hebben ook wethouders Ellen Verheij en Gert-Jan Bluijs hun portefeuilles beschikbaar gesteld. Ook Verheij en Bluijs zien te weinig draagvlak om verder te gaan waar het volgens hen gaat om binnen een samenwerking het geven van ruimte en vertrouwen een voorwaarde is om te kunnen besturen. ,,Helaas hebben wij moeten concluderen dat daar, mede door de gebeurtenissen van afgelopen week, in de huidige situatie geen sprake meer van is”, laten de twee wethouders aan de gemeenteraad weten.

Extra raadsvergadering

Een dag eerder heeft het college de raad al verzocht om de ontstane situatie te bespreken in een raadsvergadering. Door deze ontwikkelingen is nu besloten om een extra raadsvergadering te houden op vrijdag 22 mei om 20.00 uur.

Cookieinstellingen