Tweede serie aanvragen voor Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers mogelijk

Vanaf deze week kunnen zelfstandige ondernemers weer een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers oftewel de Tozo-2. De regeling is bedoeld voor zelfstandige ondernemers die ook de komende maanden een inkomen hebben dat onder het sociaal minimum ligt.

(bron: gemeente Zandvoort)

Digitaal aanvraagformulier

Voor die ondernemers heeft de gemeente een digitaal aanvraagformulier op gesteld die de zelfstandige ondernemer kan invullen. De regeling heeft dezelfde voorwaarden als de eerdere regeling levensonderhoud Tozo-1; het netto-inkomen is onder bijstandsniveau en u hoeft de uitkering niet terug te betalen.

Verschil

Een belangrijk verschil met de eerdere regeling is dat voor Tozo-2 wél een partnertoets geldt. Dat betekent dat in een gezinssituatie het inkomen van de partner meetelt in de beslissing of iemand de uitkering wel of niet krijgt.

Vier maanden

Tozo-2 duurt vier maanden (juni, juli, augustus en september) en de aanvrager of indiener komt dan voor maximaal vier aaneengesloten maanden in aanmerking. De Tozo-2 loopt tot en met 30 september. Het digitale aanvraagformulier voor Tozo-2 staat online. Het formulier en meer informatie over TOZO 2 is te vinden op een speciale webpagina van de gemeente Zandvoort.

Cookieinstellingen