Gezamenlijk sterk uit de crisis komen is de belangrijkste boodschap van burgemeester David Moolenburgh aan alle Zandvoorters

Foto: Wim Meijer Fotografie

,,Laten we gezamenlijk zorgen dat Zandvoort sterk door deze crisis komt” zegt burgemeester David Moolenburgh in een open brief aan alle Zandvoorters. De burgemeester heeft het naderende onheil al min of meer aan zien komen. Volgens hem is het nu een feit dat de badplaats in de tweede coronagolf terecht is gekomen.

Zwaar

Moolenburgh heeft er moeite mee, maar gegeven de omstandigheden moet hij wel. ,,Het bericht dat de horeca haar deuren moet sluiten en dat ook voor de sport, cultuur en evenementen aanscherpingen nodig zijn viel ook mij zwaar”, zegt hij in de brief. Voor Zandvoort heeft dat weer gevolgen zoals binnen blijven en drukte vermijden. Het is niet alleen dat, want het heeft ook weer de nodige financiĆ«le gevolgen.

Positief

Wat in deze negatieve periode weer positief is, is dat de coronabesmettingen in Zandvoort meevallen. ,,Dit is natuurlijk een momentopname en kan morgen weer anders zijn. Dus dat ontslaat ons niet van de plicht gezamenlijk met alle Nederlanders schouder aan schouder ervoor te zorgen dat we weer terug kunnen naar een leven waarin ieder kan gaan en staan waar hij of zij wil”, zegt Moolenburgh.

Gesprek

Wat de burgemeester verder belangrijk vindt, is het aan gaan van het gesprek. ,,Bij het aanmoedigen het gesprek aan te gaan, heb ik het uiteraard over elkaar opzoeken, tot elkaar komen en open staan voor elkaar”, zegt hij daarover.

Geen vanzelfsprekendheid

Wat de burgemeester jammer vindt, is dat het voor een groep mensen vaak geen vanzelfsprekendheid meer is. ,,Deze crisis brengt al voldoende ellende met zich mee. Laten we het elkaar niet nog moeilijker maken. Elke mening telt. Daar ben ook ik me als burgemeester maar al te goed van bewust. Maar laten we die meningen bespreekbaar maken en met elkaar delen in plaats van elkaar de rug toe te keren”, zegt Moolenburgh.

Cookieinstellingen